Beren en wolven in het park

Beschrijving

Het Nationaal Park Lahemaa is het oudste en grootste nationale park van Estland. Het is prachtig gelegen aan de Finse golf. Opgericht in 1971 was het het eerste Nationale Park in de Sovjet-Unie, waartoe Estland destijds behoorde.

Esten komen er graag in de zomer en herfstmaanden om eetbare planten te plukken, zoals bessen en paddenstoelen. Het park kent ook veel wildlife, waaronder roofdieren als de lynx, beer en de wolf. De kans is echter groter dat je elanden, bevers en allerlei vogels tegenkomt.

Verspreid over het park ligt ook eindmorene uit de IJstijd. Honderden enorme keien van ongeveer een meter groot tot die met de omvang van een compleet huis.

Door het Lahemaa National Park kronkelt een aantal geasfalteerde wegen. Het is mogelijk om het park met een huurauto te verkennen. Maar je kan de natuur en de omgeving het beste in je op nemen als je het park te voet of per fiets bezoekt.

Van de verschillende wandelpaden is de Bever-trail de kortste. Een kilometer lang volg je de Altja rivier, waarbij je onderweg de burchten van bevers kun zien liggen, en hopelijk zelfs een bever in actie.

Een langere tocht is de Majakivi Nature-trail. Deze  zeven kilometer lange hike voert je langs langs de op drie na grootste steen uit de IJstijd, de zogenaamde House Rock. Een andere prachtige route is de Viru Bog-trail, een houten wandelpad dat dwars door het moeras loopt.

Een aantal wandelroutes kun je ook met de fiets afleggen. Omdat sommige bezienswaardigheden een eind uit elkaar liggen, is dit de perfecte manier om veel te zien, en toch in contact te blijven met de natuur.

In het park staan vier oude landhuizen. Deze zijn gebouwd door de Baltendeutscher, de Baltische Duitsers, die grote landerijen bezaten. Deze landhuizen zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken.

De Jägala waterval ligt niet in het park zelf, maar wel op de route tussen het park en Tallinn. Veel reizigers stoppen hier. Zelfs in de winter is deze waterval erg mooi, als hij is veranderd in een muur van ijs.

Programma

Dag 1: Laheema National Park

Op eigen gelegenheid

Dag 2: Laheema National Park

Op eigen gelegenheid

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen