‘s Werelds hoogste palmen

Beschrijving

De glooiende, diepgroene heuvels van de Zona Cafetera zijn zover het oog reikt begroeid met koffieplanten. Op de achtergrond zijn de witte pieken van de Andes zichtbaar. Hier wordt de helft van de Colombiaanse koffie verbouwd, terwijl de koffiezone slechts 1% van 's lands grondgebied beslaat.

Uitvalsbasis is het prachtige dorpje Salento. Hier reis je honderd jaar terug in de tijd. De koloniale huizen in de smalle klinkerstraatjes zijn in allerlei felle kleuren geschilderd. Op de groene pleintjes en binnenplaatsen doen de dorpsbewoners het rustig aan.

Probeer in een van de gezellige restaurantjes zeker het lokale gerecht 'trucha con patacón'. Forel met gefrituurde bakbanaan. Die wordt op allerlei verschillende manieren geserveerd. Natuurlijk sluit je af met een lokaal kopje koffie.

Beklim op een heldere dag een van de twee uitkijkpunten. Kleurrijke traptreden wijzen je vanzelf de weg. Vanaf de ‘Alto de la Cruz’ heb je een magnifiek uitzicht over het schilderachtige dorpje en de omliggende bergen.

Niet ver van Salento ligt de beroemde Valle de Cocora. In deze vallei staan de hoogste palmbomen ter wereld, de ‘Palma de Cera’ (waspalm). Ze kunnen wel vijfenzestig meter hoog worden. Maak een mooie wandeling tussen de gigantische palmen door, middenin het nevelwoud. Je kunt ook te paard een mooie tocht maken door de omgeving.

Bezoek zeker een lokale koffieboerderij, waar je onder leiding van een gids een uitgebreide uitleg krijgt over het koffie proces. Je ziet het wegen, schoonmaken, pellen, drogen en branden van de koffiebonen. Je verlaat de ‘hacienda’ natuurlijk niet zonder de koffie ook daadwerkelijk te proeven.

Je kunt ook overnachten op zo'n voormalige koffieboerderij. Zo´n typische ‘finca’ ligt prachtig tussen de heuvels en wordt omringd door koffie- en bananenplantages. Een heerlijke plek om te ontspannen, in de hangmat of aan de rand van het zwembad.

Breng ook een bezoek aan de botanische tuin en het bijbehorende 'mariposario' bij Armenia. In deze vlindertuin kun je alle in Colombia voorkomende vlinders bewonderen.

Programma

Dag 1: Koffieregio

Cuidad de Segorbe (Salento)

Dag 2: Koffieregio

Dag 3: Koffieregio

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen