Aan de Stille Oceaan

Beschrijving

Aan de uitgestrekte stranden van de Colombiaanse westkust trekken tussen juli en oktober hele scholen walvissen voorbij. Ook leggen verschillende soorten schildpadden hier hun eieren in het warme zand dat aan tropische regenwouden grenst. Vogelliefhebbers en surfers kunnen hier hun hart ophalen.

Deze kuststrook met de naam Chocó is het natste gebied op aarde. Per jaar valt er maar liefst tien meter neerslag. Samen met de afgelegen ligging zorgt dit voor ongerepte regenwouden met honderden vogelsoorten, heldere kreekjes vol met vis, watervallen, verlaten eilandjes met koraal en uitgestrekte, lege stranden.

Naast natuur vind je er ook een rijk cultureel leven. Het grootste deel van de bevolking bestaat uit Afro-Colombianen, aangevuld met de oorspronkelijke Emberá stam en mestiezen, een mix van Europeanen en oorspronkelijke bewoners. Ze leven van kleinschalige visserij, land- en mijnbouw.

De aanwezigheid van grondstoffen en mineralen maakt dit gebied kwetsbaar voor economische exploitatie, ondanks de beschermde status die aan dit gebied is toegekend. Vandaar dat we de nadruk leggen op duurzaam toerisme in deze regio.

In dit afgelegen en geïsoleerde natuurgebied reis je terug in de tijd. Het moderne Colombia is hier ver weg. Het leven is een stuk eenvoudiger en ongerept. De bewoners van de kleine vissersdorpjes doen het rustig aan en leven van wat de natuur hen schenkt. Geniet van het avontuur dat je van de gebaande paden af brengt.

Uitvalsbasis voor je avontuur zijn Bahía Solano en Nuqui, twee kleine vissersdorpjes op zo'n vijftig kilometer van elkaar. We hebben gekozen voor duurzame ecolodges die zich inspannen voor natuurbehoud en het ondersteunen van de lokale, doorgaans arme bevolking.

Houd er rekening mee dat in deze regio het toerisme in de kinderschoenen staat: men spreekt nauwelijks Engels, de wegen zijn niet altijd verhard en elektriciteit en wifi zijn beperkt of helemaal niet aanwezig. Zie een paar dagen offline maar als een vorm van duurzaamheid voor de geest.

Programma

Dag 1: Bahía Solano & Nuqui

El Almejal ecolodge (Bahía Solano)

Dag 2: Bahía Solano & Nuqui

El Almejal ecolodge (Bahía Solano)

Dag 3: Bahía Solano & Nuqui

El Almejal ecolodge (Bahía Solano)

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen