Een rondje Amazone

Beschrijving

Zoetwaterdolfijnen tuimelen in het warme water van Lago Tarapoto en capucijnaapjes zwermen om je heen op Isla de Micos. 's Nachts ga je per kano op zoek naar kaaimannen en overdag vang je de piranha die bij het diner gegrild op je bord belandt. Papegaaien en ara's vliegen laag over.

Je begint je tocht over de Amazone in het vrij nieuwe Tanimboca Reservaat. Hoewel het op een half uur rijden van Letical ligt heb je het idee dat je die diep in de jungle bent.

Een boottocht over de brede Amazone en een wandeling van een uur door de woeste jungle brengen je naar het Reservaat Marashá. Daar trek je te voet en per boot dieper de jungle in om te vissen, kaaimannen en allerlei andere dieren te spotten. De nacht breng je door in de lodge van het reservaat.

Na een ochtendwandeling en de lunch wandel je terug naar de oevers van de Amazone en vaar je binnen een kleine twee uur verder naar Nationaal Park Amacayacu. In dit grote reservaat leer alles over het indrukwekkende planten- en dierenleven.

Je maakt kennis met het dagelijkse leven in de ontspannen dorpjes Puerto Nariño en San Martín de Amacayacu. Hier leeft men al eeuwen in harmonie met de natuurlijke omgeving en loopt men voorop als het gaat om eco- en etno-toerisme. 

Drie keer per dag worden er door de vriendelijke medewerkers heerlijke maaltijden voor je bereid. Na je laatste ontbijt neem je afscheid en vaar je binnen twee uur terug naar Leticia om daar je laatste nacht door te brengen in het drijvende Kurupira hotel.

Let op: voor een bezoek aan deze regio is een inenting tegen gele koorts verplicht. Zonder bewijs van vaccinatie in je medisch paspoort word je niet toegelaten in het vliegtuig.

Programma

Dag 1: Leticia: Tanimboca Reservaat

Tanimboca Reservaat

Dag 2: Leticia: Marashá Reservaat (Peru)

Reserva Natural Marashá

Dag 3: Leticia: Amacayacu Reservaat

Reserva Natural Amacayacu

Dag 4: Leticia

Cabaña Flotante Kurupira

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen