Tayrona National Park

Beschrijving

De mooiste stranden van het continent liggen in Tayrona National Park. De dichte jungle loopt hier tot aan de zee. Brulapen, arenden, condors, leguanen en zelfs de jaguar kun je in Tayrona aantreffen. Voor de kust strekt het koraalrif zich eindeloos uit. Daaraan dankt de zee haar schitterende kleuren.

De ingang van het park ligt zo’n veertig kilometer ten oosten van Santa Marta en Taganga. Een afwisselend pad door de jungle voert je binnen een klein uur naar de heerlijke, ongerepte stranden. Alle tijd om te luieren, te zwemmen en een boek te lezen. Of om verder te slenteren langs andere, misschien nog wel mooiere stranden. Bij eenvoudige kraampjes kun je terecht voor gebakken vis of een arepa.

Avonturiers maken door de jungle een pittige wandeltocht naar de resten van het precolumbiaans dorpje El Pueblito. Onderweg kom je alleen enkele lokalen tegen. Hiervoor heb je een goede conditie nodig.  En het pad moet wel begaanbaar zijn.

Bezoek Tayrona vanuit Santa Marta, een van de oudste steden van Colombia. Koloniale gebouwen wisselen moderne appartementen aan het strand af. Colombianen komen hier graag voor een paar dagen zon, zee, strand en een feestje. Aan bars en clubs is dan ook geen tekort.

Of kies voor een hotel in Taganga, een vissersdorpje aan zo’n typisch Caraïbische baai. Je herkent het meteen als je over het slingerende bergweggetje komt aanrijden. Een halvemaanvorm met witte stranden en rotsachtige heuvels. In de branding deinen de bootjes rustig op en neer.

Aan het strand kun je in de winkels en cafés terecht voor een biertje of een tinto. Dit is een heerlijk kopje sterke koffie. In de zandweggetjes verderop in het dorpje vind je allerlei kleine, lokale restaurantjes. Je kunt kiezen uit verschillende keukens, van pizza tot Thais.

Het leven gaat hier zo zijn rustige gangetje. Dat kan ook niet anders, met heerlijke temperaturen en warm zwemwater. ’s Avonds en zeker in het weekeinde komt Taganga tot leven en wordt er tot in de vroege uurtjes feestgevierd en gedanst.

Vanuit Taganga kun je ook per boot naar Nationaal Park Tayrona. Soms is dit een wilde tocht over de ruige golven van de zee. Je bent wel meteen op de goede plek van het park, aan een van de parelwitte stranden.

Let op: In 2020 is het Tayrona N.P op de volgede data gesloten: 1-15 Februari, 1-15 Juni & 19 Oktober - 2 November.

Programma

Dag 1: Santa Marta

Casa Verde (Santa Marta)

Dag 2: Santa Marta

Dag 3: Santa Marta

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen