Kaukasus trekking (4d)

Beschrijving

Wandel op je gemak langs de kenmerkende wachttorens en gletsjers van het mooie Svanetië. Deze prachtige wandeltocht begint in vertrouwd Mestia, en eindigt vier dagen later in het bijzondere Ushguli.

Onderweg waan je je in het spreekwoordelijke 'middle of nowhere'. Het moderne, eenentwintigste-eeuwse leven heeft hier nog niet volledig de boel platgetrapt. Houd in de homestays onderweg dus rekening met het feit dat je écht op reis bent. In écht Georgië.

Nadat je het centrale plein van Mestia achter je hebt gelaten wandel je over onverharde paadjes door rivierdalen en langs kleine dorpjes. 

Na je overnachting in Zhabeshi ga je echt de hoogte in en word je omringd door spectaculaire berglandschappen. Je passeert stukken bos, weilanden en een in de zomer verlaten skipiste.

Het leuke dorpje Adishi ligt mooi langs de Adishchala rivier halverwege de wandeling van Mestia naar Ushguli. Je vindt hier vier kerkjes met fraaie fresco's.

Dat je hier echt in de bergen bent blijkt wel uit de negen kilometer lange Adishi gletsjer. Vanaf de hoge pas die je hier oversteekt heb je een fantastisch uitzicht over de Kaukasus.

De Khaldechala rivier volgend kom je aan in Iprari aan de Engoeri rivier. Het is een prachtig dal met op de achtergrond de Khaldechala kloof en gletsjer.

Iprari ligt in het mooie dal dat naar Ushguli leidt. Vanuit hier is het nog maar enkele uren lopen naar het eindpunt van de wandeling.

Ushguli is een van de hoogst gelegen dorpjes van Europa en volgens ons ook een van de mooiste. Een prachtige verzameling van wachttorents en oude boerderijen met de ijswanden van de Kaukasus op de achtergrond.

Verwacht geen luxe, want in Ushguli slaap je bij mensen thuis zonder luxe. Wij raden aan om hier nog enkele nachten te verblijven om nog meer wandelingen te maken voordat je terugkeert naar Mestia.

Programma

Dag 1: Zhabeshi

Maia's Guesthouse

Dag 2: Adishi

Mazida's Guesthouse

Dag 3: Iprari

Iprari Guesthouse

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen