Wandelen op Amorgos

Beschrijving

In het zuidoosten van de Cycladen ligt het bergachtige eiland Amorgos. Het eiland is een geliefde wandelbestemming en geniet enige faam omdat de film 'The Big Blue' hier werd opgenomen.

Het is een prachtig eiland met een ruig binnenland, afgelegen stranden, charmante dorpjes en een diepblauwe zee rondom.  

Amorgos kun je alleen per ferry bereiken en biedt bezoekers rust, natuurschoon en typische Cycladische architectuur. Diverse wandelpaden doorkruisen het eiland zodat je te voet de natuur kunt verkennen.

Niet te missen is het 10e-eeuwse klooster Panagia Hozoviotissa dat op een rotsachtige klif boven de zee is gelegen. Het is een perfecte plek om de zonsondergang te beleven.

De hoofdstad Chora in het hart van het eiland, is een van de mooiste plaatsen in de Cycladen, mede door de geïsoleerde ligging in de rotsachtige omgeving die geheel in harmonie is met de traditionele witgekalkte huizen, de pittoreske kerken en het imposante Venetiaanse kasteel.

Aan mooie stranden heeft Amorgos geen gebrek. Het gouden strand van Aegiali is makkelijk bereikbaar. Vlakbij vind je de ruïnes van de oude akropolis.

Het kleine kiezelstrand van Mouros aan de voet van imposante kliffen is zeker een spectaculaire plek. Als je de verleiding niet kunt weerstaan om de kristalheldere zee in te duiken, zwem dan ook even in een van de drie natuurlijke grotten naast het strand.

Het mooie strand van Agia Anna is populair. Op de top van de heuvel staat een witte kapel te schitteren in de zon. Hier geniet je van de pure schoonheid van de baai en het azuurblauwe water. Vlakbij ligt het kiezelstrand Sirma waar je kunt zwemmen tussen enorme rotsen. 

Zoek bij het vallen van de avond een traditionele taverne op en proef de streekgebonden delicatessen. Onder het genot van de typisch lokale, met honing en kaneel gemaakte, ‘psimeni raki' proost je op de schoonheid van Amorgos.

Programma

Dag 1: Amorgos

Aelia Studios

Dag 2: Amorgos

Aelia Studios

Dag 3: Amorgos

Aelia Studios

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen