Middeleeuws Monemvasia

Beschrijving

De entree van de middeleeuwse vestingstad Monemvasia voelt als een haast ongelooflijke ontdekking. Uitgehouwen in de achterzijde van een enorme rotsklomp in de azuurblauwe zee, net uit de kust van de zuidoostpunt van de Peloponnesos, blijft deze uitermate schilderachtige plaats tot het laatste moment onzichtbaar voor zijn bezoekers. Een smalle brug verbindt het eiland met het vasteland. Monemvasia wordt ook wel het ‘Gibraltar van Griekenland’ genoemd.

De stad is opgesplitst in een beneden- en een bovengedeelte. De benedenstad is een doolhof van smalle straatjes en doodlopende steegjes met prachtige traditionele huizen in Venetiaanse stijl. Een gezellige hoofdstraat voert vanaf de stadspoort naar het centrale plein met een kleine kathedraal (toegewijd aan Christos Elkomenos) met losstaande klokkentoren. 
Verspreid over de binnenstad vind je charmante winkeltjes, gezellige cafés en hippe taveernes. De meeste daarvan hebben aan de achterzijde een terras met zicht over de oranje pannendaken van Monemvasia en de omliggende helderblauwe zee

De bovenstad, waar vroeger de welgestelde families woonden, is nu één grote ruïne. De fikse klim naar de top wordt beloond met schitterende uitzichten. Spectaculair gelegen op de rand van het rotsplateau prijkt de imposante Agia Sofia-kerk, waarin mooie muurschilderingen te bewonderen zijn.

Een bezoek aan Monemvasia komt het best tot zijn recht wanneer je minstens een nachtje binnen de muren in een van de sfeervolle accommodaties verblijft. De stad is echter niet groot en hotels zijn - met name in de zomer en rond de feestdagen - snel volgeboekt. In het hoogseizoen kan je de auto het beste parkeren op het vasteland (in Gefira) en vervolgens te voet via de brug verder wandelen naar Monemvasia, of je door de shuttlebus laten afzetten bij de stadspoort.

Programma

Dag 1: Monemvasia

Bastione Malvasia hotel

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen