Blauwe grotten van Zakynthos

Beschrijving

De natuurlijke schoonheid van Zakynthos, ook wel Zante genoemd, is eindeloos. In het noorden en westen is het eiland gezegend met een ruwe kustlijn met verticale uit zee oprijzende rotswanden. Ingeklemd tussen de kalkstenen kliffen en de blauwe Ionische zee liggen her en der ontoegankelijke strandjes te glinsteren in de zon. 

Sommige stranden zijn alleen bereikbaar over zee. Zo ook Navagio ofwel Shipwreck Beach dat iconisch is voor Zakynthos en wordt verheerlijkt in ontelbare reisgidsen. Op het strand ligt het roestige scheepswrak dat hier in 1980 vol smokkelwaar is vergaan. Ga zeker naar het uitzichtpunt voor een panorama vanuit vogelperspectief en maak je eigen ansichtkaartwaardige foto's. 

Een boottocht brengt je naar Navagio zodat je het strand van dichtbij kunt ervaren. Combineer dit met een bezoek aan de surrealistische Blue Caves waar zonnestralen de kleur van het zeewater reflecteren op de wanden van de rotsbogen. 
 
Zakynthos heeft verder een mooie groene natuur, lieflijke dorpjes, oude kerken en kloosters en idyllische witte zandstranden, met name in het zuiden. Je kunt mooie wandelingen maken in het binnenland over oude voetpaden die leiden naar bergdorpjes, kloosters en middeleeuwse torens.

De Caretta Caretta (onechte karetschildpad) is een van de grootste zeeschildpadsoorten. De schildpadden komen iedere zomer naar de zuidelijke stranden van Zakynthos om hun eieren te leggen. In de baai van Laganas tegenover het Limni Keriou strand ligt het groene onbewoonde eilandje Marathonisi met een fijn wit zandstrand. Om de zeeschildpadden niet te storen, mag je alleen de eerste vijf meter van het strand betreden.

Houd er rekening mee dat Navagio in de zomer mateloos populair is met duizenden bezoekers per dag. Sowieso is Zakynthos een favoriete vakantiebestemming. Als je meer het echte Zakynthos wilt ervaren, blijf dan weg van badplaatsen als Laganas en Argassi.

Programma

Dag 1: Zakynthos

Villagio Studios

Dag 2: Zakynthos

Villagio Studios

Dag 3: Zakynthos

Villagio Studios

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen