Ruwe rijkdom van Reykjanes

Beschrijving

Het schiereiland Reykjanes biedt ongekende natuurlijke schatten en is een bezoek meer dan waard. Je vindt er slaperige vissersdorpjes, eenzame vuurtorens, grillige lavavelden, kraters, vogelkliffen, zwarte stranden en geothermische hotspots.

Ook de beroemde Blue Lagoon ligt in Reykjanes. De rest van het schiereiland laat men vaak links liggen wat echt een enorme gemiste kans is. 

Het desolate Kleifarvatn is het grootste meer op het schiereiland Reykjanes. Een smal pad langs de waterkant en over zwarte rotsen omcirkelt het meer. Vlakbij ligt het actieve geothermische gebied Krýsuvík, beter bekend als Seltún. In dit door zwavel geel gekleurde landschap vind je borrelende modderpoelen en stomende heetwaterbronnen.

Wip even binnen bij de houten kerk Strandarkirkja die eenzaam aan zee de seizoenen trotseert.
Even ten westen van het vissersdorp Grindavi╠ük ligt de natuurlijke 'infinity' rotspoel Brimketill aan de voet van een klif aan zee. Een oase van schoonheid en rust.

Nog meer natuurgeweld vind je bij de stomende Gunnuhver modderpoel, de grootste van IJsland. Reis verder naar The Bridge Between Continents, de symbolische loopbrug over de Mid-Atlantische breuk waar de Euraziatische en Amerikaanse tektonische platen uiteenscheuren. Hier kun je, zonder paspoort, van Europa naar Amerika lopen.

De kleine vuurtoren Stafnesviti ligt buiten de gebaande paden. Als je geluk hebt met het weer steekt de oranje-gele lichttoren scherp af tegen de blauwe lucht en maak je de mooiste foto's.

De plaats Keflavik, dat deel uitmaakt van de gemeente Reykjanesbær, ligt pal naast de gelijknamige internationale luchthaven en maakt het een ideale overnachtingsplaats aan het einde van je reis, zeker als je een vroege vlucht naar huis hebt. In tien minuten sta je op de luchthaven. 

Je krijgt geen spijt als je een volle dag de tijd neemt om het schiereiland te verkennen. Dit kun je ook doen op doorreis voordat je 's avonds je intrek in het hotel in Keflavik neemt.

NB
  • De Blue Lagoon is populair en is vaak al weken of maanden van te voren volgeboekt. Zorg dan dat je ruim van te voren reserveert op https://www.bluelagoon.com/

Programma

Dag 1: Keflavík

Standaard verblijf in Keflavik

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen