Biodiversiteit in Bandhavgarh

Beschrijving

Bandhavgarh National Park is een van de zes tijgerreservaten van de staat Madya Pradesh in het hart van India. 

Het park is zeer divers en erg fotogeniek. Een paradijs voor elke natuurliefhebber. Je vindt er weelderige bossen vol bamboe en salbomen, kabbelede beekjes en kleine meertjes met wadende watervogels, open graslanden, majestueuze rotsheuvels en een rijke biodiversiteit

Het park staat vooral bekend om zijn tijgerpopulatie en veel kenners beschouwen dit als een van de beste plekken ter wereld om deze indrukwekkende roofdieren in het wild te spotten. Met een beetje geluk spot ook jij tijdens een safari een tijger in z'n natuurlijke leefomgeving.

Bandhavgarh National Park is ook het leefgebied van een scala aan andere wilde dieren, waaronder luipaarden, lippenberen, wilde honden, jakhalzen, herten, apen en tegenwoordig zelfs weer wilde olifanten. Neem vooral je verrekijker mee en ga op zoek naar exotische vogels zoals de drongo, bijeneter en malabar neushoornvogel. 

Een bezoek aan Bandhavgarh National Park geeft je ook een kijkje in de geschiedenis en cultuur van weleer. De ruïnes van het 10e-eeuwse Bandhavgarh-fort liggen hoog in de heuvels en zijn niet toegankelijk tijdens je safari, maar als je goed kijkt, zie je tussen de bomen nog wat overblijfselen. In de Tala zone vind je eeuwenoude, door mensen uitgehouwen grotten. Ze werden eeuwen geleden gebruikt als toevluchtsoorden door kluizenaars en asceten die op zoek waren naar verlichting.

Nog een spirituele plek in de Tala zone is Shesh Saiya, de slapende Vishnu. Het beeld van de liggende hindoegod bevindt zich midden in de groene wildernis. Hier mag je bij uitzondering even uit de jeep stappen en een kijkje gaan nemen. 

Bandhavgarh National Park is te bezoeken per jeepsafari van 15 oktober tot en met 30 juni. YourWay2GO biedt privé safari's met chauffeur en gids. In de moessonperiode (juli t/m half oktober) en tijdens bepaalde feestdagen is het park gesloten. Het hele jaar worden er op woensdagmiddag géén jungle-activiteiten georganiseerd.

Met jouw bezoek steun je ook TOFT tijgers, deze organisatie zet zich in voor het behoud van de Indiase tijger.

Programma

Dag 1: Bandhavgarh Nationaal Park

Bandhav Vilas

Dag 2: Bandhavgarh Nationaal Park

Bandhav Vilas

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen