Sereen Pachmarhi

Beschrijving

Het milde klimaat van Pachmarhi trok in de 19e eeuw de aandacht van de Britten die het vervolgens in gebruik namen als hill station en gezondheidsoord om zo de hitte van het laagland te kunnen ontvluchten. 

Het Pachmarhi Biosfeer Reservaat omvat drie beschermde gebieden: Bori Sanctuary, Satpura Nationaal Park en Pachmarhi Sanctuary. Pachmarhi ligt pal in det midden van de Satpura bergketen. De hoogste top in de regio is de Dhoopgarh van1.352 meter.

Het Pachmarhi-plateau staat alom bekend als Satpura ki Rani dat 'Koningin van Satpura' betekent. De naam Pachmarhi is terug te herleiden naar de Hindi woorden panch (vijf) en marhi (grotten). Volgens de legende zouden vijf Pandava-broers uit het Mahabharatha-tijdperk tijdens hun ballingschap hier een aantal grotten hebben gebouwd. De grotten liggen op een heuveltop met verbluffende vergezichten.
In de omgeving zijn veel oude grotschilderingen gevonden, sommigen zijn naar schatting wel 10.000 jaar oud.

De heilige Jata Shankar-grotten liggen verscholen in een diep ravijn met enorme rotsblokken. De stalagmieten worden hier vereerd als natuurlijk gevormde lingams. Het is een populair pelgrimsoord

Vele schitterende watervallen sieren de omgeving. Trek je wandelschoenen aan en ga erop uit. De ruim honderd meter hoge Rajat waterval is spectaculair. Een fikse wandeling brengt je ook naar de vlakbij gelegen Apsara Vihar. Neem je zwemspullen mee voor een frisse plons in het water. De Bee waterval tuimelt over een grillige rotswand en is populair. Een wandeling van vier kilometer bergopwaarts brengt je naar de wonderschone Duchess waterval. Neem je verrekijker mee om vogels te spotten.

Spirituele plekken, natuurschoon en koloniale geschiedenis, je vindt het allemaal in Pachmarhi. Qua architectuur is de koloniale Christ Church interessant.

Met een aangenaam klimaat kun je Pachmarhi het hele jaar door bezoeken. De beste reistijd is toch wel tussen oktober en juni.

Programma

Dag 1: Pachmarhi

Glen View

Dag 2: Pachmarhi

Glen View

Dag 3: Pachmarhi

Glen View

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen