Plantages en schildpadden op Oost Java

Beschrijving

De plantages van Kalibaru en de schildpadden van Sukamade zijn prachtige plekjes om op Oost Java te bezoeken, die nog niet erg toeristisch zijn

Het kleine bergdorpje Kalibaru, aan de voet van een vulkaan en omringd door plantages, is een prima uitvalsbasis voor wandelingen.

Je bezoekt de omliggende plantages, waar koffie, thee en peper worden verbouwd.

Vaak is het gemoedelijke Kalibaru de plek waar je afscheid neemt van Java voordat per boot oversteekt naar Bali, maar niet voordat je Sukamade bezoekt.

Wij raden ook aan om de Ijen vulkaan te beklimmen. Dat kan met een excursie vanuit Kalibaru.

Sukamade ligt in het afgelegen en beschermde Meru Betiri National Park en is een beschermd gebied. De weg erheen is al een pittig avontuur. Een deel van de route is off-road en voert door de jungle. Je wordt omgeven door de geuren, kleuren en geluiden van het oerwoud.

Onderweg zul je stoppen bij een oude dam, een vissersdorpje en een plantagefabriek waar rubber, cacao en koffie gemaakt wordt. Ook zul je ergens stoppen voor een lunch. 

Eenmaal aangekomen bij je guesthouse (rond 16.00u) kun je even ontspannen en genieten van het avondmaal dat voor je wordt bereid.

Na het invallen van de avond neemt de ranger je met de jeep mee naar het schildpadden opvangcentrum. Daar zul je de schildpadden zien waarvoor je bent gekomen. 

Vervolgens ga je naar het strand waar de schildpadden aan land komen. Hier zul je doodstil moeten zijn en je zaklamp uitschakelen. Geluid en licht kan de dieren namelijk afschrikken. 

Als het dier aan land is gekomen en klaar is met het graven van een gat krijg je een teken van de Park Ranger. Je nadert de schildpad en kunt van dichtbij meemaken hoe ze hun eieren leggen. 

Als de schildpad weer weg is graven de Rangers de eieren uit en begraven ze opnieuw op een andere plek, buiten bereik van roofdieren. Zo wordt de sterfte onder schildpadden tegengegaan en overleeft zo'n 80 tot 90 % van de schildpadden.

Programma

Dag 1: Kalibaru

Rumah Senang

Dag 2: Sukamade Turtle Beach

Wisma Sukamade Baru

Dag 3: Kalibaru

Rumah Senang

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest
  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan