Filmen in Yazd

Beschrijving

Yazd is één van de oudste woestijnsteden van Iran en herbergt een paar indrukwekkende moskeeën. Je belandt vanzelf bij de Vrijdagsmoskee. Hij is prachtig gedecoreerd met tegels met blauwe motieven, zowel van buiten als binnen in de gebedszaal en bij de mihrab.

De opdrachtgeefster voor dit gebouw was de echtgenote van stadsgouverneur Amir Chakhmaq. Zij was ook de initiatiefneemster van het grote Amir Chakhmaq complex waaraan je zeker ook een bezoek moet brengen.

Van dit laatste complex is slechts de monumentale façade met driedubbele arcadenrij en twee ranke betegelde minaretten bewaard gebleven. Klim op de bovenste etage voor een mooi uitzicht over de stad. Hier zie je pas echt goed hoe een stadslandschap met honderden windtorens eruit ziet.

Naast pracht en praal kun je in het oude centrum van Yazd ook een ochtend gewoon ronddwalen door smalle straatjes en steegjes die deels zijn overdekt - dit om de bewoners te beschermen tegen de brandende hitte van de middagzon. De huizen zijn opgetrokken uit modder en Yazd is dan ook een van de grootste adobe steden ter wereld. Je waant je in een filmdecor.

Je kunt tijdens je wandeling door Yazd enkele mooie, statige huizen bekijken, zoals de Khaneh Lari.

Mocht je een van de mooie parken van Yazd willen bezoeken, ga dan naar Bagh-e Dawlat Abad, aan de Navab Safavi Boulevard. De combinatie van bomenlanen, waterpartijen en rozenperken geven die tuin een unieke sfeer. De badgir van het paviljoen is de grootste ter wereld.

Tijdens je bezoek aan Yazd kun je in een sportschool getuige zijn van de unieke, Iraanse sport Zurkhane en de uit het oude Perzische geloof van Zarathustra stammende Vuurtempel en Torens van de Stilte bezoeken, net buiten de stad.

Een echte aanrader is natuurlijk het doorbrengen van een nacht in de sferen van duizend-en-één-nacht in de afgelegen, tiende-eeuwse karavanserai Zein-od-Din.

Kijk hiervoor bij de excursies.

Programma

Dag 1: Yazd

Mehr Traditional

Dag 2: Yazd

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen