Herenhuizen in Kashan

Beschrijving

Op de daken van Kashan staan badgirs. Deze traditionele lemen windtorens zijn te vergelijken met onze airconditioning. Ieder zuchtje wind wordt doorgesluisd naar de kamers bendeden. 

In het centrum van Kashan kun je alles te voet bereiken. Zoals de vrijdagsmoskee Aqo Bozorg met een medresse (Koranschool. Of de drie mooie koopmanshuizen, het Khan-e Abbassian, Khan-e Tabatabiyeh en Khan-e Borujerdino uit de Qajarperiode (1779-1921).

Je kunt je hier een hele ochtend vergapen aan zoveel mooie architectuur: een terugkerend thema in jouw reis door Iran.

Mooi is ook de bazaar van Kashan. Je ziet er veel rozenwater en -parfum in de schappen staan, een product waar deze stad bekend om staat. Het wordt gebruikt in allerlei gerechten en ook gedronken, want het schijnt goed te zijn tegen allerlei fysieke kwalen.

Verder is hier van alles te koop: tapijten, sieraden, snoep, lappen stof, speelgoed, vlees bij de slager. De geuren van schapenbouten, parfum en kruiden zullen je nog lang bijblijven.

De tuin is in de Iraanse cultuur de aardse versie van het Paradijs. De Bagh-e Fin aan het eind van de Amir Kabirstraat is een typisch voorbeeld van zo’n mooi aangelegde Iraanse tuin. Je kunt er vanuit je hotel naar toe wandelen.

In deze schaduwrijke tuin met hoge bomen lig je in het paviljoen op grote bedden thee te drinken en uit te kijken over de rozenperken en waterpartijen. IJskoud smeltwater wordt namelijk op kundige wijze van de bergen naar de tuin geleid.

Aan het eind van de middag is het hier altijd een drukte van belang en kom je in het theehuis zeker in gesprek met nieuwsgierige, hartelijke Iraniërs.


Als je dan tegen de schemer terugwandelt naar je hotel hebben families langs de weg provisorisch en in de open lucht restaurantjes opgebouwd, waar je kunt aanschuiven voor een lekker lokaal hapje.

Programma

Dag 1: Kashan

Negarestan

Dag 2: Kashan

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen