Metropool Teheran

Beschrijving

In Teheran, zich inmiddels uitstrekkend tot aan de voet van het Alborz gebergte, komt het hele land samen.

Diepgewortelde tradities, conservatieve gelovigen in de centraal gelegen, hectische bazaar en aan de andere kant de studenten in de rijke wijken die met hun blik op de wereld de nieuwste trends in de gaten houden.

Trotseer het drukke verkeer op de brede straten van deze miljoenenstad of kuier door de weelderige parken, waar dan ineens een vredige stilte heerst.

Teheran heeft genoeg te bieden om twee volle dagen te verblijven. De meeste musea zijn wel op maandag gesloten, dus stem hier je reisdata op af. 

Het Nationaal Museum vertelt je het verhaal van die tweeënhalfduizend jaar lange en rijke geschiedenis van het land, terwijl het gebouw van het Glas- en Keramiekmuseum Perzische en westerse stijlen op een mooie manier combineert. 

Tuinen zijn een terugkerend thema in jouw reis door Iran: bezoek bijvoorbeeld het mooie Sharhpark, niet ver van het Nationaal Museum, waar studenten elkaar ontmoeten en je kunt genieten van alledaagse taferelen met een glaasje fris. Of het Lalehpark, waar vandaan je dan meteen het Tapijtenmuseum kunt bezoeken, dat aan de oostkant ervan ligt.

Bezoek de paleizen van de Shah in de groene heuvels ten noorden van de stad of dwaal door de spiegelzalen van het klassieke Golestan paleis. 

Aan de zuidkant van de stad liggen niet ver van elkaar de Martelarenbegraafplaats en het mausoleum van ayatollah Khomeini.

Het laatste is een immens complex met gouden minaretten, waaraan nog steeds gebouwd wordt. In de grote hal, met enorme rode Perzische tapijten op de groene marmeren vloer, staat in een afgebakende ruimte de tombe van Khomeini. 

Mannen en vrouwen gaan door gescheiden ingangen naar binnen en je doet je schoenen bij het betreden van het gebouw uit.

Het is een vreemde gewaarwording om hier rond te lopen, zo dicht bij het graf van een geestelijk en politiek leider (1979-1989), die zijn stempel op de wereldgeschiedenis heeft gedrukt.

Je kunt deze plek ook bezoeken op weg naar de heilige stad Ghom. Misschien niet de meest romantische stad van het oude Perzië, jouw reis door Iran kan niet beter beginnen dan in Teheran.

Programma

Dag 1: Teheran

Mashad

Dag 2: Teheran

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen