Speeltuin van de Goden

Beschrijving

In Daisetsuzan Nationaal Park vind je een spectaculair landschap van canyons, rivieren en Hokkaido's hoogste bergtop: de vulkanische Asahi-dake van 2290 meter. 

Als je van wandelen houdt kun je hier dagen doorbrengen in het grootste nationale park van Japan en middelpunt van Hokkaido.

Neem vanuit Asahikawa de bus naar Asahidake Onsen en neem daar de kabelbaan naar Sugatami op 1600 meter hoogte. Daar beginnen verschillende wandelroutes.

Er zijn tochten van vier tot vijf uur, maar je kunt je ook heel fijn wandelen rond de kratermeertjes in Sugatami. Voordat je terugreist naar Asahikawa raden we je aan om in Asahidake Onsen nog even een heerlijk warm bad te nemen.

Een andere toegangsweg tot Daisetsuzan Nationaal Park is Tokachidake Onsen, aan de gelijknamige actieve vulkaan. Hiervoor moet je eerst een stukje nemen, voordat de bus je naar boven brengt. Eenmaal boven, loop je al in een uurtje naar de Ansei krater.

Je overnacht in Asahikawa. Deze stad wordt door rivieren doorkruist en bergen omringd. De stad staat bekend om zijn dierentuin, waar tijdens de wintermaanden de beroemde ‘pinguïn-wandeling’ plaatsvindt.

Als een van de oorspronkelijke bewoners van Hokkaido, de aino, speelde Kaneto Kawamura een belangrijke rol bij de aanleg van het spoorwegnet op Hokkaido.

Na zijn pensioen legde hij de basis van het Kaneto Kawamura Museum, het eerste ainu-museum van Japan. Het ligt op een kwartiertje met de bus vanaf het Asahikawa station.

Asahikawa heeft ook een reputatie als het gaat om voortreffelijke sake: in plaats van de dierentuin of een museum kun je in de middag natuurlijk ook de lokale brouwsels onderwerpen aan een vergelijkend warenonderzoek...

In de tweede week van februari kan Asahikawa's Winter Festival met gemak wedijveren met dat van Sapporo. De stad houdt het record voor 's werelds grootste sneeuwsculptuur.

Let op: tussen ongeveer half november en begin mei worden veel bergroutes afgesloten wegens de sneeuw.

Programma

Dag 1: Asahikawa

Asahikawa Toyo

Dag 2: Asahikawa

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest
  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
YourWay2GO en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in . Meer lezen.