Shiretoko N.P.

Beschrijving

Het Shiretoko Nationaal Park is een van Japans laatste wildernissen. Het ligt op het gelijknamige schiereiland in het noordoosten van Hokkaido aan de zee van Ochotsk

Sinds 2005 maakt het deel uit van de UNESCO-werelderfgoedlijst voor haar onvervangbare ecologische waarden.

In het Shiretoko National Park heb je nog grote kans om wilde dieren te spotten en heerlijk de hele dag alleen in de natuur door te brengen. In de winter is het de meest zuidelijkste punt op het noordelijk halfrond waar je drijfijs (Ryuhyo) kunt zien.

Er zijn bijna geen wegen in het Shiretoko National Park. De beste manier om het park te zien in de zomer is dan ook met een boottocht. Je vaart langs de steile kust met watervallen en er zijn kansen om herten, vossen en bruine beren aan land te zien en natuurlijk walvissen, dolfijnen en zeeleeuwen in het water. 

Er komen ook orka’s voor. Daarnaast trekt het koude zeewater trekt ook veel zeevogels aan, waaronder de zeearend.

Er zijn ook prachtige wandelingen te ondernemen in Shiretoko National Park. De Shiretoko Five Lakes zijn vijf kleine meertjes die zijn gevormd door de eruptie van Mount Io en worden gevoed door ondergrondse bronnen. 

Ze hebben een prachtig uitzicht op de omringende bergen. Er zijn verschillende wandelingen rondom de meren, waaronder 800 meter over loopplanken naar het eerste meer.

Je hebt de keuze om in Utoro bij de ingang van het park te verblijven of in het grotere plaatsje Shari bij het JR station. De bus van Shari naar Utoro doet er ongeveer een uur over.

In de wintermaanden is Shiretoko moeilijk toegankelijk. Het park is gesloten van eind november tot eind april en ook de beroemde Shiretokopas is dan dicht. Wel zijn er in deze periode boottochten van buiten het park te maken en je kunt mogelijk het drijfijs aanschouwen. In mei, juni en juli is het verplicht met gids op pad te gaan, vanwege de aanwezigheid van beren in het park.

Programma

Dag 1: Shiretoko

Route Inn Grantia Shari Ekimae

Dag 2: Shiretoko

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest
  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
YourWay2GO en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in . Meer lezen.