Fietsen rond Toya-ko

Beschrijving

Bij Toya-ko ontstond er in de vorige eeuw uit het niets een vulkaan. Binnen een paar jaar was hij al vierhonderd meter hoog. Je kan dit stukje van Hokkaido's zuidkust gerust vulkanisch actief noemen.

De nieuwe vulkaan werd Showa Shinzan genoemd. Dit betekent ‘nieuwe berg van Showa’, waarbij je moet weten dat Showa de Japanse benaming is van keizer Hirohito.

Ook de nabijgelegen vulkaan Usu-zan slaapt niet echt diep, want die barstte tijdens de twintigste eeuw niet minder dan vier keer uit.

Een fijne manier om het nationaal park Shikotsu-Toya te verkennen is per fiets. Er loopt een fietsroute van vijfendertig kilometer langs de oevers van het Toya-ko-meer.

De tocht van ongeveer vier uur voert over een lichtglooiend parcours dat ook voor niet-geoefende fietsers haalbaar is.

De moderne kunstwerken die zijn opgesteld langs de oevers van het meer geven de fietstocht een bijzonder karakter. Onderweg kun je in een cafeetje genieten van een kopje koffie of een Belgisch biertje. Tussen mei en oktober is er elke avond vuurwerk aan het Toyameer, een spectaculaire manier om de dag te eindigen.

Ook is het mogelijk om met een kano of kayak het meer op te gaan. Vanaf het water heb je een mooi zicht op de vulkanische omgeving.

Zoals in elk vulkanisch actief gebied vind je ook hier onsen, de warmwaterbronnen waarbij je je niet alleen in heerlijk warm water onderdompelt, maar ook in een eeuwenoude Japanse traditie. Neem een handdoek mee als je hier gebruik van wilt maken.

In de omgeving van Toya-ko kun je ook Noboribetsu bezoek, een uurtje verderop met de trein. In dit Onsendorp heb je keuze uit 11 verschillende warmwaterbaden.

Vanuit Noboribetsu verken je Jigokudani, een vallei met veel vulkanische activiteit. Hier komt de stoom uit de grond en wordt het meertje tot 50 graden verwarmd. Ook een riviertje wordt natuurlijk verwarmd en hier kun je een voetenbad nemen. Je kunt hier wandelen. Met name met de herfstkleuren is dit een bijzondere ervaring.

Vanuit het nabij gelegen Muroran kun je dolfijn- en walvistochten maken. De kans om ze te spotten is in deze regio heel groot. Ook het zicht vanuit zee op Hokkaido is geweldig.

Tussen begin november en midden april zijn de wandelpaden bij het Toyameer en enkele uitzichtspunten gesloten.

Programma

Dag 1: Toya-ko

Yutorilo Toyako

Dag 2: Toya-ko

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen