Beklim de hoogste berg van Zuidoost-Azië; Mount Kinabalu

Beschrijving

Voor het beklimmen van de hoogste berg van Zuidoost-Azië is uithoudingsvermogen en durf vereist. Via tropisch regenwoud en stijle berghellingen met weergaloze uitzichten klim je naar 4095 m hoogte.

Zowel de veranderende vegetatie, grote inspanning, vergezichten en de zonsopkomst boven op de berg maken deze toch adembenemend.

Bij aankomst torent de hoogste berg van Zuidoost-Azië, 4095 meter hoog, al boven je uit. Samen met onze gids start je in het Kinabalu Nationaal Park aan de wandeling. 

De eerste dag wandel je 5 tot 7 uur vanaf het trekkingskantoor op 1.828 m hoogte naar Laban Rata, op 3.353 m hoogte.

Via kronkelende paden, dichte begroeiing, exotische bekerplanten en adembenemende uitzichten kom je aan bij je eenvoudige onderkomen voor de nacht. Het wordt een korte nacht, want de volgende dag start de dag rond twee 's nachts. 

Nog voor het ontbijt ga je in het pikkedonker op pad. Kleed je warm aan, want het kan erg fris zijn op dit uur van de dag. Je merkt meteen dat je op hoogte bent (je slaapt op 3550 m hoogte) want door de ijle lucht merk je dat het lopen best zwaar is.

Via trappetjes en touwen, aangebracht door de lokale bevolking, klim je naar de top. Na zo'n twee uur klimmen ben je op de top!

Het is nog donker, maar zodra de zon langzaam op komt wordt je beloond voor de zware klim. De zonsopkomst is adembenemend. Nu het licht is zie je pas hoe hoog je geklommen bent en kun je trots zijn op jezelf.

Dan wacht de afdaling nog, in eerste instantie terug naar de hut waar je geslapen hebt. Hier staat een welverdiend ontbijt voor je klaar. De terugtocht naar het eindpunt van de trekking zal veel gemakkelijker gaan, want je daalt de gehele route. 

Na zo'n drie uur wandelen ben je terug bij de ingang van het park waar onze chauffeur klaar staat om je naar je volgende bestemming te brengen. 

Programma

Dag 1: Kinabalu Nationaal Park

Kudasang Guesthouse

Dag 2: Mount Kinabalu

Mountain hut op Mount Kinabalu

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen