Flamingo's van Río Lagartos

Beschrijving

In het noorden van Yucatán bij het vissersdorpje Río Lagartos vind je een ongerept mangrovegebied waar je flamingo's in groten getale kunt spotten. 

In Río Lagartos maak je kennis met de charme van het landelijke Mexico dat gelukkig nog niet door het massatoerisme van de Riviera Maya is ontdekt. Het leven draait hier om de gemeenschap, niet om het toerisme. Vissersboten varen uit, kinderen spelen op straat en de mensen genieten op de malecón (boulevard) van de zwoele avonden. 

Maak een boottochtje door de mangroven van het beschermde Río Lagartos biosfeerreservaat op zoek naar prachtige vogels zoals ibissen, lepelaars en pelikanen. Ook krokodillen en de prehistorische uitziende degenkrabben laten zich regelmatig zien. De trekpleister hier is toch wel de rode flamingo. Wist je dat flamingo's eigenlijk wit van kleur zijn maar hun roze kleur krijgen door het stofje hun voedsel?

Trek je badkleding aan en smeer je van top tot teen in met mineraalrijke modder uit het zoutmeer. Lekker op laten drogen zodat het zijn werk goed doet en daarna even dobberen in een vennetje op de terugweg om de modder af te spoelen. Je huid voelt perzikzacht en jij voelt je weer zo goed als nieuw.

Even ten oosten van Río Lagartos ligt het dorpje Las Coloradas waar de zoutmijnen de belangrijkste bron van inkomsten zijn. De pittoreske, fotogenieke roze meren (Pink Lakes) van Yucatán zijn een restproduct van de mijnen en doen het goed op social media. Ook de bergen zout bij de zoutfabriek zijn een bezienswaardigheid op zich. Sla onderweg een of meerdere paden in naar de kust, de ongerepte witte zandstranden hier zijn vrijwel verlaten en de zee is subliem turquoise. Hier nestelen zeeschildpadden. 

Rijd je naar het westen, dan kom je in het vriendelijke San Felipe, nog zo'n vissersdorpje waar je je kunt onderdompelen de lokale cultuur. 

Río Lagartos, Las Coloradas en San Felipe zijn nogal off the beaten track en daarom het beste te bereiken per huurauto.

Programma

Dag 1: Rio Lagartos

Hotel Río Lagartos

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen