Wandel van Kalaw naar het Inlemeer (3d)

Beschrijving

Geniet van eindeloze vergezichten, passeer afgelegen dorpjes en ontmoet de lokale bevolking tijdens een mooie driedaagse wandeltocht van Kalaw naar het beroemde Inlemeer.

Je begint in Kalaw, waar je in internationaal gezelschap onder begeleiding van een Engelstalige gids op pad gaat. Neem een klein tasje en een fles water mee. Je kunt die onderweg bijvullen. Je grote tas wordt per auto naar het volgende hotel gebracht.

De eerste helft van de dag wandel je langs theeplantages en rijstvelden en passeer je de dorpjes Min Sing Kone Village and Myin Dike. Ondeweg wordt je uitgelegd wat je ziet.

Na de lunch, waarbij noodles en gebakken eieren worden geserveerd, wandel je door naar Ywar Pu. In dit kleine dorpje overnacht je bij de mensen thuis in een heel eenvoudig huisje. Er is geen elektriciteit en je kunt je wassen met enkel koud water.

Het diner bestaat uit een curry met groenten. Het wordt al vroeg donker en de temperatuur daalt flink: neem dus een lange broek en een trui mee. Je slaapt op matjes op de grond. Er zijn dekens, dus feitelijk hoef je geen lakenzak mee te nemen.

De volgende dag vervolg je de wandeling over de heuvels en door stukken bos. Een goede conditie is wel nodig, want er zitten enkele klimpartijen tussen. In Kong Hla krijg je een lekkere lunch geserveerd en je overnacht in het kloosterdorp Pato Pauk.

De laatste dag voert naar het dorpje In Thein. Hier kun je een kijkje nemen bij Shwe Intein Paya, een verzameling pagodes, en het Nyaung Ohak klooster. Na de lunch neem je de boot naar Nyaung Shwe aan de andere kant van het meer (kaartje niet inbegrepen). 

In Nyaung Shwe aangekomen neem je je intrek in je hotel en kun je met een comfortabele douche de afgelopen drie prachtige en pittige dagen afsluiten.

Tip: je zult onderweg veel leuke, ontwapenende kinderen tegenkomen. Dat willen we graag zo houden. Geef ze vriendelijke en oprechte aandacht, maar laat het weggeven van ballonnen, pennen of kleren achterwege. Dat houdt de kinderen en het contact fair.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, overnachting in eenvoudige huisjes, 2 ontbijten, 3 lunches en 2 diners ter plekke bereid. Je grote bagage wordt naar je hotel in Nyaung Shwe gebracht.

Niet inbegrepen: drankjes,kaartje voor de boot van In Thein naar Nyaung Shwe, fooi.

Tip: Neem voor deze trektocht een kleine rugzak mee met een handdoek, warme kleding voor de koude avonden. Een lakenzak zou je kunnen meenemen.

Zonnebrand, muggenspray en toiletpapier raden we ook aan. Elektriciteit en internet zijn niet beschikbaar tijdens de route.


Programma

Dag 1: Kalaw naar Inle

Eenvoudig verblijf langs de route

Dag 2: Kalaw naar Inle

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen