Het grote witte gebied van Etosha

Beschrijving

Etosha betekent het 'grote witte gebied' en dit verwijst naar de unieke zoutpan in het midden van het park. Deze zoutpan is zo groot dat deze vanuit de ruimte kan worden gezien. Naast het bijzondere landschap is er ook veel wildlife in dit wildreservaat, een must-see tijdens je Namibië rondreis.

Het wildreservaat is de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan zoogdieren en vogels. In het Etosha Park leven vier van de vijf dieren van de Big 5 en zijn ook veel andere dieren te vinden zoals cheeta's, springbokken en zebra's. In het park leven maar liefst 114 soorten zoogdieren en 340 vogelsoorten.

De kampen Okaukuejo en Halali bevinden zich in het zuiden van Etosha en zijn geliefde plaatsen voor een pitstop of overnachting. Beiden hebben zicht op een waterplaats waar een grote verscheidenheid aan wild hun dorst komt lessen. Vooral in het droge seizoen kun je hier de hele dag (en nacht) door wilde dieren zien.

Het oostelijke deel van het wereldberoemde Etosha Nationaal Park typeert zich door uitgestrekte open vlaktes bezaaid met semi-aride savannegraslanden. De indrukwekkende Etosha zoutpan vormt een groot deel van de oostkant van het park. 

Dit afgelegen gebied herbergt een overvloed aan wilde dieren zoals struisvogels, impala's, zebra's, giraffen, olifanten, zwarte neushoorns en leeuwen. Ook vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Kleurrijke vorkstaartscharrelaars, bijeneters, hoornvogels, gieren, struisvogels en Afrikaanse adelaars, om er maar een paar te noemen, zullen vrijwel zeker je pad kruisen.

Het park is goed toegankelijk voor gewone auto’s en je kan dan ook gemakkelijk zelf rondrijden om alle bijzondere dieren van het park te ontdekken. Geniet van een prachtig uitzicht op de waterhole met op de achtergrond de mooie grote witte vlakte. We raden ook aan om een georganiseerde gamedrive te boeken, waarbij een gids je alles over het park vertelt.

We raden je aan om drie nachten in Etosha te spenderen; twee nachten aan de zuidkant van de zoutpan bij de vele waterholes en een nacht in de oostelijke savanne. Natuurlijk kunnen we dit naar wens aanpassen.

Programma

Dag 1: Etosha Nationaal Park - Zuid

Okaukuejo Camp

Dag 2: Etosha Nationaal Park - Midden

Halali Camp

Dag 3: Etosha Nationaal Park - Oost

Namutoni Camp

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen