Bardiya National Park in Tharu Homestay

Beschrijving

Bardiya National Park ligt in het westen van Nepal in is het grootste National Park van het land. Tevens is dit een van de beste plekken om de Bengaalse tijger te spotten! Ook vind je hier de wilde olifant, de neushoorn en vele andere zoogdieren en vogelsoorten. In tegenstelling tot Chitwan National Park, is Bardiya nog redelijk onontdekt bij het grote publiek. Hierdoor heb je de jungle vaak helemaal voor jezelf.

De omgeving rondom Bardiya is landelijk, met veel boerderijen. Je verblijft in de community homestay van de lokale Danguara Tharu bevolking, dichtbij de ongerepte wildernis van Bardiya National Park.Je overnacht in een van de kleine cottages die eigenhandig en op traditionele wijze van leem en hout zijn opgetrokken. Dit project wordt gerund door de vrouwen in deze gemeenschap, zij verblijven vlakbij en zijn zeer behulpzaam.
Tijdens je verblijf in deze Homestay krijg je een goed beeld van het leven in het dorp en zal je meer te weten komen over de Tharu cultuur.

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Bardiya is een jungle safari. In de jungle kun je groot wild spotten zoals olifanten, neushoorns, moerasherten, rivierdolfijnen, krokodillen en zélfs de felbegeerde Bengaalse tijger. Ook zie je er prachtige vogels zoals ijsvogels, bijeneters en kraanvogels. Je zal wandelend en per jeep de jungle gaan ontdekken, allebei onder leiding van een deskundige gids. 

Een leuk weetje? Het Bardia Nationaal Park is in 2019 onderscheiden als één van de 'top bestemmingen op het gebied van duurzaam toerisme in Azië'. Dit heeft o.a. te maken met de grote groei van de tijgerpopulatie in het park. Iets waar Nepal erg trots op kan zijn! 

Tip: De beste maand om de tijger te spotten is in April, door de hitte komt de tijger dan vaker naar de waterkant om te drinken. 

Voor een sfeerimpressie en uitleg van de impact van deze Homestay, zie dit filmpje.

Programma

Dag 1: Bardiya National Park

Bardiya Community Homestay

Dag 2: Bardiya National Park

Bardiya Community Homestay

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen