Everest Base Camp trekking - naar het dak van de wereld

Beschrijving

Kathmandu  – Lukla (2860 m)– Phakding (2610 m) – Namche Bazaar (3440 m)  – Tengboche (3867 m) – Dingboche (4530 m)  – Lobuche (4930 m) – Gorak Shep (5180 m)  – Everest Base Camp (5364 m) – Kalapatthar (5545 m) -  Pheriche (4371 m)  – Tengboche  – Namche Bazaar  – Lukla  – Kathmandu  

Ontdekkingsreiziger Sir Edmund Hillary mocht zich als eerste persoon ter wereld heer en meester noemen van de machtige Mount Everest. Voor vele avontuurlijke en sportieve reizigers is het een droom om deze berg van dichtbij te kunnen bewonderen. Tijdens deze trekking wandel je samen met een gids en een drager in 10 dagen naar Everest Base Camp en terug. Vanaf de Kalapatthar heuvel heb je een prachtig uitzicht op de Chomolungma (moedergodin van de sneeuw), wat de boeddhistische naam van de Mount Everest is. 

Je overnacht in eenvoudige teahouse lodges en kunt genieten van de prachtige natuur, de Sherpa cultuur en de eeuwige stilte rondom Mount Everest. 

Voor deze trekking is een goede conditie vereist. Per dag loop je zes tot zeven uur en er moet soms flink geklommen worden. Tijdens deze trekking breng je een aantal dagen door op grote hoogte.

Houd er rekening mee dat de binnenlandse vluchten nog niet inclusief zijn in deze bouwsteen. De prijzen zijn afhankelijk van het seizoen en beschikbaarheid. Een indicatie voor de vluchtprijs Kathmandu - Lukla is ca. € 155 - € 165 per persoon per enkele reis.Bij een aanvraag ontvang je van ons een offerte met daarin de actuele prijs voor jouw gewenste reisdatum. 

Uitgebreide reisbeschrijving


NB: Het is mogelijk dat de vlucht naar Lukla vertrekt uit Manthali - Ramechhap luchthaven in plaats van Kathmandu. Deze luchthaven ligt op ca. vijf uur rijden van Kathmandu. Omdat de vlucht al vroeg vertrekt, raden wij aan om de dag voor de vlucht naar Ramechhap te rijden en daar een nachtje te verblijven.  

NB: Deze trekking bieden wij niet aan in de maanden juni, juli en augustus in verband met het regenseizoen. 

Programma

Dag 1: Phakding

Teahouse lodge Phakding

Dag 2: Namche Bazaar

Teahouse lodge Namche Bazaar

Dag 3: Namche Bazaar

Teahouse lodge Namche Bazaar

Dag 4: Tengboche

Teahouse lodge Tengboche

Dag 5: Dingboche

Teahouse lodge Dingboche

Dag 6: Dingboche

Teahouse lodge Dingboche

Dag 7: Lobuche

Teahouse lodge Lobuche

Dag 8: Gorak Shep

Teahouse lodge Gorak Shep

Dag 9: Pheriche

Teahouse lodge Pheriche

Dag 10: Tengboche

Teahouse lodge Tengboche

Dag 11: Namche Bazaar

Teahouse lodge Namche Bazaar

Dag 12: Lukla

Teahouse lodge Lukla

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen