Dynamisch Estelí

Beschrijving

De lekkerste sigaren komen uit Estelí. Rondom deze snelgroeiende en dynamische stad vind je velden vol tabaksplanten en sigaarfabrieken.

Nog mooier zijn de bijzondere natuurreservaten Miraflor en Tisey-Estanzuela, waar je prachtige wandelingen kunt maken en kleine dorpjes kunt bezoeken.

Het centrum van Estelí is klein en overzichtelijk. Neem even een kijkje in Nuestra Señora del Rosario, de kathedraal op het Parque Central, waar ’s avonds een leuke sfeer heerst. 

Langs de lange en centraal gelegen Avenida Central vind je allerlei winkeltjes, waar de lokale bevolking hun boodschappen doet.

Neem zeker de tijd voor de twee prachtige natuurreservaten die je vanuit Estelí kunt bezoeken. Miraflor ligt ten noordoosten van Estelí en biedt vanwege de verschillen in hoogte een enorme variatie aan landschappen. Wandel hier langs landbouwvelden, watervallen en door sprookjesachtige bossen.

In het reservaat Tisey-Estanzuela aan de andere kant van de stad, kun je kleine dorpjes bezoeken en wandelen door dennenbossen naar uitkijkpunten met weidse vergezichten. Bij helder weer kun je de oceaan en El Salvador zien. 

Vergeet niet een bezoek te brengen aan de zonderlinge kluizenaar Alberto Gutierrez. Hij heeft zijn hele levensgeschiedenis in de rotsen uitgehakt.

Programma

Dag 1: Estelí

Los Arcos

Dag 2: Estelí

Dit hoogtepunt is opgenomen in de volgende rondreizen

Todo Nicaragua

15 dagen - 14 nachten

Granada - Isla de Ometepe - San Juan del Sur - San Ramon - Selva Negra - Estelí - León

Rij met je eigen huurauto langs de mooie koloniale steden van Nicaragua. Geniet van de prachtige natuur op Isla de Ometepe en van de stranden bij San Juan del Sur. In San Ramon bak je tortillas met de lokale bevolking. 

vanaf

1733,- p.p.

Turbo Nica

10 dagen - 9 nachten

Managua - León - Estelí - Selva Negra - Granada

Tijdens deze korte stedentrip reis je met de klok mee rond het Meer van Xolotlán. Onderweg ontdek je de gevarieerde natuur en de gastvrijheid van Nicaragua.

vanaf

922,- p.p.

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen