Magisch Ometepe

Beschrijving

Isla de Ometepe is een magische plek. Met zijn twee vulkanen zou het eiland niet misstaan in Lord of the Rings.

Binnen een uur vaar je naar een heel andere wereld. In deze oase van rust kun je heerlijk zwemmen, wandelen. Huur een scooter en rijd op je gemak over het eiland.

Ometepe is het grootste eiland ter wereld in een zoetwatermeer. 'Ometepe' betekent letterlijk twee heuvels. Als je het eiland over het water nadert zie je al gauw dat hiermee de twee markante vulkanen 'Maderas' en 'Concepcion' worden bedoeld. 

In het reservaat Charco Verde kun je een mooie wandeling maken. Het biedt naast een wandelpad rondom de gelijknamige lagune ook een mooi strandje en een heuvel, waar vandaan je een weids uitzicht hebt over het Meer van Nicaragua en de twee vulkanen.

Een ander mooi strand is Playa Santo Domingo. Je vindt er ook leuke restaurantjes. Het korte wandelpad Peña Inculta brengt je ineens in een tropisch woud. Niet ver daar vandaan kun je een duik nemen in het natuurlijke zwembad Ojo del Agua, midden in de bossen.

Een echte uitdaging vormt de top van de vulkaan Maderas (circa 1340 meter). Deze pittige tocht van ongeveer acht uur wordt beloond met een spectaculair uitzicht over het Meer van Nicaragua. Op de top van de vulkaan kun je zwemmen in een heus kratermeer. De flora en fauna zijn zeer opmerkelijk, brulapen zullen je op je pad vergezellen.

Een mooi alternatief voor deze wandeling leidt naar de watervallen van San Ramon, op de flanken van diezelfde Maderas vulkaan. Het is een pittige klim van anderhalf tot twee uur – en langs dezelfde weg terug. Je wandelt door steeds dichter wordende bossen om ten slotte over een smal pad langs, en zelfs dóór de rivier te waden naar een tachtig meter hoge waterval.

Programma

Dag 1: Ometepe

Charco Verde

Dag 2: Ometepe

Dit hoogtepunt is opgenomen in de volgende rondreizen

Todo Nicaragua

15 dagen - 14 nachten

Granada - Isla de Ometepe - San Juan del Sur - San Ramon - Selva Negra - Estelí - León

Rij met je eigen huurauto langs de mooie koloniale steden van Nicaragua. Geniet van de prachtige natuur op Isla de Ometepe en van de stranden bij San Juan del Sur. In San Ramon bak je tortillas met de lokale bevolking. 

vanaf

1733,- p.p.

Costa Rica & Nicaragua

17 dagen - 16 nachten

San José - Tortuguero - Arenal - Monteverde - San José - Granada - San Juan del Sur - Isla de Ometepe

Combineer de uitbundige dierenwereld van Costa Rica met koloniale pracht en zon, zee en strand in Nicaragua. Je reist met je eigen huurauto.

vanaf

1921,- p.p.

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen