Koloniaal León

Beschrijving

Net als Granada is León een prachtige koloniale stad. Wandel door de straatjes en bezoek zeker de kathedraal, de grootste van Midden-Amerika. Er hangen prachtige schilderijen van de kruisweg. Vanwege de vele studenten die hier wonen heerst hier een levendige en dynamische sfeer.

Op bijna iedere straathoek staat een kerk, getuigen van de Spaanse overheersing. De inwoners van deze origine zeer liberale stad hebben zich altijd verzet tegen de dictator Somoza. Ook nu nog is León enigszins Sandinistisch gezind. Je zult dan ook veel muurschilderingen zien die de revolutie als thema hebben.

Je kunt in León alle kanten op. In het Ortíz Foundation Art Centre, gevestigd is in een mooi klooster, vind je een interessante combinatie van modern en klassieke kunst. De levendige markt achter de San Juan kerk toont weer een heel ander, volkser gezicht van de stad.

León werd oorspronkelijk op een heel andere plek gesticht, aan het Xolotiánmeer en aan de voet van de Momotombo vulkaan. Na enkele aardbevingen en vulkaanuitbarstingen verplaatste men de stad naar de huidige locatie. León Viejo is nog steeds te bezoeken.

Er is nog meer te doen rondom León. In het natuurreservaat Isla Juan Venado kun je met een bootje door de mangrovebossen varen. Je ontdekt er een verscheidenheid aan exotische vogels, zoogdieren, krabben, schildpadden en andere diersoorten. 

Liefhebbers van zon, zee en strand kunnen een ontspannen middagje doorbrengen aan de stranden van Las Peñitas en Poneloya. Hier komen niet veel toeristen. In de eenvoudige strandtentjes kun je een lekkere visschotels eten.

De beklimming van de vulkaan Cerro Negro is een unieke ervaring. Deze relatief kleine vulkaan van 726 meter hoogte bestaat uit zwart vulkanisch zand en lavagesteente. Cerro Negro is nog actief, nabij de krater zul je vele zogeheten fumaroles en kleurrijke fosfaten aantreffen.

Programma

Dag 1: León

Austria

Dag 2: León

Dit hoogtepunt is opgenomen in de volgende rondreizen

Todo Nicaragua

15 dagen - 14 nachten

Granada - Isla de Ometepe - San Juan del Sur - San Ramon - Selva Negra - Estelí - León

Rij met je eigen huurauto langs de mooie koloniale steden van Nicaragua. Geniet van de prachtige natuur op Isla de Ometepe en van de stranden bij San Juan del Sur. In San Ramon bak je tortillas met de lokale bevolking. 

vanaf

1733,- p.p.

Turbo Nica

10 dagen - 9 nachten

Managua - León - Estelí - Selva Negra - Granada

Tijdens deze korte stedentrip reis je met de klok mee rond het Meer van Xolotlán. Onderweg ontdek je de gevarieerde natuur en de gastvrijheid van Nicaragua.

vanaf

922,- p.p.

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen