De bossen van Selva Negra

Beschrijving

Selva Negra is een mooi en groot reservaat met primair tropisch nevelwoud. Je vindt hier een bijzondere flora en fauna, de opmerkelijke Quetzal wordt hier wel gesignaleerd. Ook kun je in Selva Negra alles te weten komen over de biologische koffie die er wordt geproduceerd.

Selva Negra is Spaans voor het Zwarte Woud oftewel Schwarzwald. De eigenaar, Eddy Kühl, is een afstammeling van de Duitse kolonisten die zich enkele eeuwen geleden vestigden in Matagalpa, het vriendelijke stadje op een halfuur rijden. Zijn Duitse afkomst zie je ook terug in de huisjes op het terrein en aan de menukaart.

Tijdens je verblijf in Selva Negra kun je de koffievelden bezoeken, waarbij aandacht wordt besteed aan de oogst, de verwerking en de export van koffie. Het biologische productieproces en de toegepaste recyclingmechanismen zijn indrukwekkend.

Je kunt op het terrein ook mooie wandelingen maken in het tropische nevelwoud. Er zijn diverse wandelpaden uitgezet die je langs brulapen, kleurrijke vogels en bijzondere flora voeren. Je kunt kiezen uit verschillende niveaus: van gemakkelijk tot zeer uitdagend. Die laatste kunnen steile en ongerepte stukken bevatten. Je kunt dit zelfstandig doen met een kaartje van de receptie of met een Engelstalige gids, zodat niets je hoeft te ontgaan.

Programma

Dag 1: Selva Negra

Selva Negra

Dag 2: Selva Negra

Dit hoogtepunt is opgenomen in de volgende rondreizen

Todo Nicaragua

15 dagen - 14 nachten

Granada - Isla de Ometepe - San Juan del Sur - San Ramon - Selva Negra - Estelí - León

Rij met je eigen huurauto langs de mooie koloniale steden van Nicaragua. Geniet van de prachtige natuur op Isla de Ometepe en van de stranden bij San Juan del Sur. In San Ramon bak je tortillas met de lokale bevolking. 

vanaf

1733,- p.p.

Turbo Nica

10 dagen - 9 nachten

Managua - León - Estelí - Selva Negra - Granada

Tijdens deze korte stedentrip reis je met de klok mee rond het Meer van Xolotlán. Onderweg ontdek je de gevarieerde natuur en de gastvrijheid van Nicaragua.

vanaf

922,- p.p.

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen