Oud en nieuw Tashkent

Beschrijving

Haar moderne uitstraling dankt Tashkent aan de aardbeving van 1966. Al wandelend langs de brede boulevards biedt de stad lommerrijke parken en een aantal mooie musea.

Er zijn nog enkele plekken over van oud Tashkent, dat al gesticht werd in de vijfde eeuw voor Christus. Bezoek de Kukeldash Madrasah tegenover de levendige markt Chorsu. Ook hier kun je wel een ochtend doorbrengen,

Bij de herbouwde Khast Imam Moskee, iets verderop, kun je 's werelds oudste Koran bekijken. De straatjes en steegjes eromheen geven je een indruk van het Tashkent van voor 1966.

Het hart van modern, Sovjet Tashkent wordt gevormd door het Amir Timurplein, met diens ruiterbeeld en het aan hem gewijde museum. De Engelse klokkentorens en het karakteristieke Uzbekistanhotel maken het plaatje compleet.

Als je dan langs groene plantsoenen doorwandelt naar de regeringsgebouwen aan de rivier passeer je het kasteeltje van prins Romanov, verbannen neef van de tsaar.

Je kunt langs de rivier wandelen en een terrasje tussen het groen nemen in bijvoorbeeld El Aziz - de kaart is er enkel in het Russisch. Ondertussen dobberen speelse jongeren in de rivier voorbij.

Het interessante Nationale Museum van de geschiedenis van Oezbekistan huist in zo'n typisch en prachtig Sovjetgebouw. Hetzelfde geldt voor het Staatsmuseum voor Kunst, waar je een bonte verzameling aantreft van verschillende kunstdisciplines.

Een bezienswaardigheid op zichzelf is de metro van Tashkent. Een middagje ondergronds, waarbij je in elk station even uitstapt, levert mooie beelden op. Zij het voor je herinnering: het is niet toegestaan foto's te maken in de metrostations.

Absoluut de moeite waard is het museum voor toegepaste kunst, dat huist in een prachtig herenhuis in een buitenwijk. Het is even zoeken, maar je inspanningen worden beloond.

Programma

Dag 1: Tashkent

Uzbekistan hotel

Dag 2: Tashkent

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen