Chiclayo, Peru's Dal der Koningen

Beschrijving

Chiclayo heeft een aangename sfeer, net iets anders dan wat je in Zuid Peru zult aantreffen. Dat heeft voor een deel te maken met het klimaat: het is hier het hele jaar door lekker warm en daardoor wat losser. Chiclayo is beroemd om zijn lekkere ceviche, een visschotel die je zeker eens geprobeerd moet hebben.

Breng vooral een bezoek aan de Mercado Modelo, een wirwar aan gangetjes met groente, fruit, textiel en alles wat je maar kunt bedenken. Vergeet niet de speciale hoek voor de 'brujos,' of heksen (sjamanen) met hun middeltjes tegen vrijwel elke kwaal.

In 1987 werd bij Chiclayo, in het dorpje Sipán in een piramide van adobe, het graf gevonden van een belangrijk man, ‘El Señor de Sipán’, compleet met mee begraven echtgenotes, een soldaat, een lama én een enorme schat aan sieraden van goud, zilver en schelpen, in het oude Peru een waardevol ruilmiddel. In de voorstad Lambayeque is er een prachtig museum aan hem gewijd.

Als je er dan toch bent: in Lambayeque staat het kleine, maar prachtige museum van Brüning, dat een compleet overzicht geeft van wat Noord Peru te bieden heeft aan kunstschatten - voor de liefhebber een absolute aanrader.

Iets verder naar het noorden vind je de piramides van Túcume. Het wandelen over deze archeologische site is een vreemde gewaarwording. De piramides zijn te verweerd om duidelijk herkenbaar te zijn. Tegelijkertijd is het landschap te kunstmatig om natuurlijk te zijn. Alsof je in een filmset van Star Wars loopt.

Als je nog tijd over hebt kun je een middagje naar het strand van Pimentel. Het is een klein halfuur met de bus of taxi.

Programma

Dag 1: Chiclayo

Hotel Central Chiclayo

Dag 2: Chiclayo

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen
YourWay2GO en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in . Meer lezen.