Verborgen Machu Picchu

Beschrijving

Vanuit de voormalige Incahoofdstad Cuzco reis je per trein over hoge vlaktes en door dieper wordende rivierdalen naar het wereldwonder Machu Picchu.  
 
Dit in 1911 herontdekte heiligdom is van zo'n immens vredige schoonheid dat je er wel een hele dag kunt rondwandelen. De sportieve avonturier beklimt één van de twee bergen op de archeologische site.

Machu Picchu is van zo’n immens vredige schoonheid; vrijwel alles klopt er aan. De indeling, de ligging tussen de bergen, de wegen die er naartoe leiden.

De landbouwterrassen en de vele tempels. Het moet een belangrijke plek zijn geweest. Dat is misschien nog wel het mooiste van Machu Picchu: dat het nog volledig is omgeven met raadsels. Waarom lag het hier, en waarom is het pas zo laat, in 1911, ontdekt?

Reis per trein over de vlakte van Chinchero, langs de oevers van de Urubambarivier, steeds dieper het nevelwoud in tot je ten slotte aankomt in het dorpje Aguas Calientes: de uitvalsbasis voor je bezoek aan Machu Picchu.

N.B. je reist per auto en trein en stapt daarbij over in het station van Poroy of dat van Ollantaytambo. Dit heeft te maken met beschikbaarheid van plaatsen in de trein.

Belangrijk
De entreekaartjes voor Machu Picchu dien je vooraf te regelen! De entreebewijzen voor Machu Picchu worden enkel nog online verkocht en kun je uiterlijk een week voor vertrek aanvragen via de Banco de la Nación in Peru. Uiteraard kan YourWay2GO dit ook voor je regelen. Wij raden je aan deze tickets zo vroeg mogelijk te reserveren omdat er een maximum van 2500 bezoekers per dag geldt.

Er zijn vier soorten entreebewijzen. Geef bij boeking duidelijk aan welke optie je wenst.

1. Machu Picchu Inca City
Dit entreebewijs is geldig voor de entree tot de ruïnes van Machu Picchu.

2. Machu Picchu Inca City en Museum
Dit entreebewijs is geldig voor de entree tot de ruïnes van Machu Picchu en het Machu Picchu museum Manuel Chavez Ballon. Dit ligt in het dal bij de brug waar de bussen de Urubambarivier oversteken.

3. Machu Picchu Inca City en Huayna Picchu berg
Dit entreebewijs is geldig voor de entree tot de ruïnes van Machu Picchu en voor de beklimming van Huayna Picchu (2720 meter), de beroemde piek achter de ruïnes. Vanaf Huayna Picchu (ook wel aangeduid als Wayna Picchu) heb je een spectaculair uitzicht op de Incastad.


Er worden per dag slechts 400 wandelaars toegelaten, dus wees er snel bij. Houd rekening met een steile klim over een smal en soms glibberig pad. De meeste mensen doen er drie kwartier tot anderhalf uur over om de top te bereiken die 360 meter hoger ligt dan Machu Picchu.

Er zijn twee vertrektijden: om 07.00u enom 10.00u. Je moet je bij een kioskje registreren bij het begin en eind van de klim.

4. Machu Picchu Inca City en Machu Picchu berg
Dit entreebewijs is geldig voor de entree tot de ruïnes van Machu Picchu en de berg Machu Picchu. Die berg ligt aan de andere kant van de Inca City dan de berg Huayna Picchu.

De wandeling begint niet ver van de 'Caretakershouse' en behelst een klim van 600 meter, tot ongeveer 3000 meter hoogte. Het pad is minder steil, en beter geplaveid dan die van de Huayna Picchu, maar niet minder pittig. Het uitzicht op Machu Picchu en de omliggende bergketens is indrukwekkend.


Je moet vóór 11.00u aan de klim beginnen. Rond 12.30u zal je op de top worden verzocht te beginnen aan de terugtocht. Je moet je bij een kioskje registreren bij het begin en eind van de klim.

Programma

Dag 1: Aguas Calientes

Machu Picchu hostal

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen