Ultiem Uyuni (4d)

Beschrijving

Ontdek tijdens een vierdaagse jeeptour de mooiste plekken van Bolivia. Met veelkleurige meren, flamingo's, actieve en gedoofde vulkanen, onbewoonbare woestijnen en natuurlijk de uitgestrekte witte Salar van Uyuni (3600m).

Deze avontuurlijke tocht langs de grens met Chili voert langs uitzonderlijk mooie landschappen en kleine dorpjes, waar je overnacht in eenvoudige huisjes. Je meereizende kokkin tovert de lekkerste maaltijd op tafel.

De tocht gaat voor een deel door het indrukwekkende Reserva Nacional de Fauna Andina Eduardo AvaroaJe rijdt langs kleine mijnwerkerstadjes, over woeste grasvlaktes, door uitgestrekte woestijnen en passeert slapende of rokende vulkanen.

Je stopt bij groene, witte en rode meren en kunt een heerlijk bad nemen in warmwaterbronnen, waar het warme water gewoon uit de grond komt.

Je zult lama’s en vicuñas zien, evenals roze flamingo’s die wonderwel passen in dit waanzinnige landschap. Als je geluk hebt zie je de nandoe, de zuidamerikaanse struisvogel, en de viscocha, een knaagdier met groenige krulstaart.

Een van de vele hoogtepunten tijdend deze barre tocht is toch wel de Salar van Uyuni. Deze zoutvlakte van 12.000km2 overtreft elke verwachting. Is dit natuur? Of is dit door iemand bedacht?

In het midden van deze witte vlakte ligt het eiland Incahuasi, met cactussen van wel acht meter hoog. Beklim het eiland en laat de stilte en schoonheid op je inwerken.

Tijdens deze avontuurlijke jeeptocht overnacht je in eenvoudige, door families gerunde huisjes - op basis van beschikbaarheid en dus variërend in kwaliteit. Je reist wel op hoogte, tot wel 4800m. Houd daar rekening mee.

De route is als volgt (onder voorbehoud van wijzigingen):

 1. Uyuni - San Cristobal en Kulpina K - Villamar
 2. Villamar - Dali landschap - Laguna Verde - Termas de Poleques - Sol de Mañana geisers - Laguna Colorada
 3. Laguna Colorada - Arbol de Piedra - Laguna Chiarcota, Laguna Canapa en Laguna Hedionda - Salar de Chiguana - San Juan of Bellavista
 4. San Juan of Bellavista - Salar de Uyuni - Colchani - treinenkerkhof - Uyuni

Programma

Dag 1: Salar de Uyuni & N.P. Eduardo Avaroa

Eenvoudige lodge langs de route

Dag 2: Salar de Uyuni & N.P. Eduardo Avaroa

Eenvoudige lodge langs de route

Dag 3: Salar de Uyuni & N.P. Eduardo Avaroa

Eenvoudige lodge langs de route

 • Zorgvuldig door ons samengesteld
 • Kies je rondreis
 • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
 • Kies je bouwstenen
 • Bepaal de vertrekdatum
 • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

 • Kies je vertrekdatum en startpunt 
 • Stel je route stap voor stap samen
 • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen