Makaken & Khmer tempels

Beschrijving

Wandel door de indrukwekkende natuur van het Khao Yai National Park en bewonder de historische tempels van de Khmer in Korat.

Tijdens actieve uitstapjes word je vergezeld door een Engelstalige gids die je alles kan vertellen over dit deel van Thailand.

Na aankomst bij het Pak Chong bus- of treinstation neem je een taxi naar je hotel.

Aan het eind van de middag vertrek je naar de vleermuizengrot om te zien hoe de miljoenen vleermuizen wegvliegen op zoek naar voedsel.

De volgende ochtend maak je een mooie wandeling door het Khao Yai National Park. De kans is groot dat je hier kleurrijke vogels zult spotten, zoals de neushoornvogel. Ook vind je hier makaken, gibbons en kleine reptielen.

Bij een waterval kun je genieten van een lunch, waarna je nog een frisse duik kunt nemen. 's Avonds heb je de kans om wilde olifanten te zien.

De volgende ochtend word je bijtijds opgehaald om het grote Khmer complex Prasat Hin Phanom Rung te bezoeken. Je rijdt hiervoor naar Buriram, de Isaan regio van Thailand.

De tempels staan vol met teksten en prachtige tekeningen die de verhalen uitbeelden over de Hindoeïstische goden. De opstelling van de tempels geeft volgens gelovigen weer hoe de hemel er volgens de god Shiva uit zou zien.

In het museumpje bij de Prasat Muang Tam tempel kun je oude foto's bekijken van de Khmer architectuur. In de buurt vind je ook een school en lokale huizen, die door de Khmer gebouwd zijn.

De volgende dag bezoek je het 900 jaar oude Phimai Historical Park, het belangrijkste tempelcomplex van de Khmer in Thailand.

Men denkt dat dit park model zou hebben gestaan voor Angkor Wat in Cambodja. Het is een prachtig complex waar je een tijdje kunt ronddwalen.

Ten slotte, voordat je wordt teruggebracht naar Bangkok, bezoek je de Prasat Phanom Wan tempel.

Programma

Dag 1: Khao Yai

Khaoyai Nature Life Resort

Dag 2: Khao Yai

Khaoyai Nature Life Resort

Dag 3: Korat

Dusit Princess

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest
  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan