Van de gebaande paden op de Mae Hong Son loop

Beschrijving

Maak een roadtrip langs de mooiste hoogtepunten van Noord-Thailand op de Mae Hong Son loop, waar prachtige landschappen worden afgewisseld met verborgen grotten, spectaculaire watervallen en mooie tempels.

Het leuke van deze regio is dat er nog weinig toeristen komen en dat je dus de mooie bezienswaardigheden en authentieke Noord-Thaise cultuur bijna voor jezelf hebt.

Je vertrekt vanaf Chiang Mai en je kunt meteen de heuvel oprijden om Wat Phra That Doi Suthep te bezoeken. Vanuit hier heb je een mooi uitzicht over de stad.

Vanuit daar rijd je naar het Doi Inthanon Nationaal Park, daar waar de hoogste top van Thailand ligt. Ook is dit het leefgebied van Hmong en Karen stammen. Bezoek de Royal Twin Pagodas die de Thaise koning en koningin representeren.

De Kew Mae Pan Nature Trail is een prachtige wandeling onder begeleiding van een Hmong gids, die je meer zal vertellen over het gebied. Ook kun je wandelen naar een van de zeven watervallen.

Mae Sariang is een rustig dorp in het noorden van Thailand. Het is de eerste overnachting op de Mae Hong Son loop.

Hier vind je authentieke Thaise plattelandsleven terug en rijd je door een prachtig groen bergachtig landschap verder naar Mae Hong Son. Onderweg kom je langs zonnebloemvelden en kleine restaurantjes die uitnodigen tot een lokale lunch.

Mae Hong Son is een smeltkroes van culturen door de ligging bij de grens van Myanmar. Loop over de Su Tong Pae Bridge door de rijstvelden naar een tempel op de berg.

Via de Pha Suea waterval rijd je naar Mae Aw, een mooi dorpje met theehuisjes met uitzicht op het Pang Ung Lake. Je kunt er een rondvaart op een bamboevlot maken.

De weg naar Pai is het mooiste stuk van de route. Lunch bij Ban Cha Bo Hill Noodle voor het mooiste uitzicht op de omgeving. Via de Lod Cave, die je per bamboevlot kunt verkennen, kom je aan in Pai.

Pai is de perfecte plek om lekker te relaxen maar ook veel te zien en doen. Zo kun je prachtige fietstochten maken in de mooie omgeving langs watervallen, tempels en de Pai Canyon, relaxen in de Pai Hot Springs of ronddwalen over de avondmarkt.

Vanuit Pai rijd je over een mooie pas terug naar Chiang Mai of vervolg je je weg naar Chiang Dao.

Programma

Dag 1: Mae Sariang

Riverhouse Resort

Dag 2: Mae Hong Son

Fern Resort

Dag 3: Pai

The Quarter Hotel

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen