Varende markten van Can Tho

Beschrijving

Het zuiden van Vietnam is natuurlijk vooral bekend om de monding van de Mekong rivier. Deze machtige Aziatische rivier eindigt in deze regio en is een niet te missen hoogtepunt van je Vietnam reis.

Vanuit Ho Chi Minh vertrek je in een internationaal gezelschap naar My Tho, midden in de Mekong Delta. Je vaart per traditionele sampanboot naar vier mooie eilanden in de Mekong die te boek staan als draakeiland, unicorneiland, Phoenixeiland en schildpadeiland. Hier bezoek je fruitplantages, muziekoptredens en loop je langs dorpjes en orchideeën.

Je vervolgt je tocht door het Thoi Son kanaal en bezoekt familiebedrijfjes, bijvoorbeeld in bijenteelt en kokos. Proef de honingthee en kokossnoepjes. 

Na de lunch fiets je in de omgeving van Tan Thach, waar je kennis maakt met het dagelijks leven in de Mekong Delta. Je kan ook relaxen op je hangmat aan de Mekong. Dit is de perfecte plek om het lokale leven op en rondom het water gade te slaan. 

Je overnacht in Can Tho. De volgende ochtend bezoek je de drijvende markten van Cai Rang per boot. Al vroeg in de ochtend beginnen de lokale bewoners van dit gebied aan hun dag om hun verse producten te verkopen. 

Je ziet altijd een stok omhoog staan met daaraan de spullen die op de boot worden verkocht. Zo zie je van ver af al waar je naartoe moet varen. Veel boten liggen dicht bij elkaar en drijven handel met iedereen.

Het is er elke dag dan ook een drukte van jewelste. Kooplui in volgeladen boten bieden allemaal hun waar aan, van groeten en vers fruit tot handgemaakte artikelen, potten, pannen en souvenirs. Proef onderweg eens één van de exotische vruchten die de kooplui voor een habbekrats aanbieden.

Je maakt een wandeling in de fruitplantage en je bezoekt  de lokale noedelfabriek. Voordat je terugkeert naar Ho Chi Minh City bezoek je het communale huis Binh Thuy en de pagode Munir Ansay, bekend om zijn unieke structuur.

Deze excursie wordt uitgevoerd in een internationaal gezelschap van maximaal 35 personen. 

Programma

Dag 1: Can Tho

Hau Giang Hotel

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen