Over de Mekong naar Cambodja (gedeeld)

Beschrijving

Het leven van de Zuid-Vietnamezen speelt zich grotendeels af langs of op de Mekong rivier. Je verkent de Mekong Delta, passeer de grens en vaart het laatste deel naar naar Phnom Penh in Cambodja. 

Bekijk het dagelijkse leven in de Mekong Delta van dichtbij. Deze machtige Aziatische rivier van bijna 5000 kilometer lang stroomt door wel 6 landen om uiteindelijk in een wirwar van kanalen, zijrivieren en zeearmen uit te monden in de Zuid-Chinese Zee. 

Dorpsbewoners staan aan de oever te vissen, waterbuffels zoeken verkoeling in het water. Het gebied heeft drijvende huizen en scholen, ook vind je er bezige drijvende markten. 

Een niet te missen onderdeel tijdens je Vietnam vakantie en een hele leuke ervaring. Deze bouwsteen is in een internationaal gezelschap.

Per minibusje wordt je naar het dorpje Cai Be gebracht. Mocht het leuk vinden kun je 's avonds de handen uit de mouwen steken en helpen bij het bereiden van het eten. 

Op de tweede dag zul je na het ontbijt per sampan (lokale boot) de drijvende markt bezoeken. Honderden boten komen hier samen met vers waar om de toegestroomde bevolking te voorzien in hun levensonderhoud. 

Je laat de groene rivierdelta achter je en vertrekt voor je voor de tweede overnachting naar Chau Doc. Onderweg valt veel te zien. Je passeert kleine dorpen die allemaal langs de Mekong gelegen zijn.

In Chau Doc kun je, volgens de inwoners van dit stadje, de lekkerste Pho (noodles) van Vietnam eten. 

De volgende dag steek je de grens over tussen Vietnam en Cambodja. Na de grenscontrole vaar je over de prachtige Mekong rivier naar de pier van Phnom Penh. 

Onderweg zul je je niet vervelen. Kinderen heten je welkom in Cambodja door te zwaaien en te roepen. Kleurrijke tempeltjes in alle soorten en maten en vriendelijke vissers komen voorbij. 

Het is ook mogelijk om stroomafwaarts deze bouwsteen te boeken.

Deze bouwsteen vertrekt elke dag in internationaal gezelschap (max. 9 personen op dag 1, max. 40 passagiers op de boot) stroomopwaarts. Wil je liever op privébasis, neem dan contact met ons op voor de meerprijs.

Programma

Dag 1: Cai Be

Mekong Lodge

Dag 2: Chau Doc

Chau Pho Hotel

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen