Mossel Bay mag je niet missen

Beschrijving

In 1488 was de Portugese ontdekkingsreiziger Bartholomew Diaz de eerste Europeaan die voet aan wal zette in Zuid-Afrika. Op 3 februari van dat jaar kwam hij aan in Mossel Bay. Nederlandse zeevaarders volgden hem ruim een eeuw later en gaven deze plek de naam Mosselbaai vanwege de mosselen die ze hier toen in groten getale aantroffen, een welkome afwisseling op het eenzijdige dieet van de scheepslieden.

Tegenwoordig is Mossel Bay in de Westkaap provincie een gezellige kustplaats aan de Indische Oceaan en een goede uitvalsbasis voor een roadtrip langs de Tuinroute. Het ligt gunstig, ongeveer halverwege Port Elizabeth en Kaapstad, een rit van ongeveer vier uur in beide richtingen. 

Vanwege de rijke geschiedenis is het zeker een stop waard. Je vindt er veel oude, historische gebouwen, musea, hotels, restaurantjes, cafés, een aquarium, een haven en een botanische tuin. Het klimaat is heerlijk, en de kilometerslange zandstranden en wandelpaden zijn uitnodigend. Mossel Bay is trots op z’n oudste brievenbus van Zuid-Afrika, de Post Office Tree die al meer dan 500 jaar dienstdoet als brievenbus.

Een aanrader is de St. Blaize Hiking trail, een mooie, inspannende kustwandeling van 13,5 kilometer (ca. 6 uur wandelen) die start bij St. Blaize Caves (waar ook de St. Blaize vuurtoren staat) en die loopt tot Dana Bay. Je kunt hier vanaf de kust soms walvissen en dolfijnen spotten. Regel van tevoren een transfer terug anders wordt het wel een hele lange wandeldag. Als je van plan bent om deze trail te gaan lopen raden we twee nachten aan in Mossel Bay of Botliers Private Game Reserve.

Ongeveer twee kilometer uit de kust ligt Seal Island waar een enorme kolonie Kaapse zeeberen (soort zeeleeuwen) leeft.

Niet ver van Mosselbaai ligt Botlierskop Private Game Reserve met het Outeniqua-gebergte op de achtergrond. In dit malariavrije wildreservaat maak je een safari (inbegrepen als je in de lodge verblijft) op zoek naar impala’s, zebra’s, giraffes, gnoes, nijlpaarden en meer. 

Programma

Dag 1: Mossel Bay

Botlierskop Private Game Reserve

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen