Vind een thuis bij de Venda

Beschrijving

Makushu is een rotsachtig dorp omringd door majestueuze baobabbomen en met een schilderachtig uitzicht op de glooiende heuvels. 

Het dorp is prachtig gelegen aan de voet van de Soutpansbergen, en staat vol met traditionele en moderne huisjes die een goed beeld geven van het hedendaagse dorpsleven op het platteland.

De dorpelingen van Makushu zijn voornamelijk Venda's, een Bantoe-stam uit de provincie Limpopo. Ze verbouwen hun eigen gewassen, beoefenen traditionele ambachten en brouwen traditioneel bier. 

Zoals in elke Zuid-Afrikaanse cultuur, wordt het dorp geleid door traditionele leiders. Makushu wordt geleid door Musanda Makushu en Prins Musholombi als Chiefs. De mensen van Makushu vormen een hechte gemeenschap die elkaar ondersteunt in dagelijkse beslommeringen en samenkomt om feest te vieren. De dorpsbewoners zijn vriendelijk, gastvrij en altijd enthousiast om hun rijke culturele geschiedenis, mythen en legendes te delen.
Bij aankomst in de Royal Kraal (nederzetting) word je verwelkomd door de Chief en de prinses én de Royal Domba Dancers. Daarna ontmoet je je gastgezin en schuif je aan voor een traditioneel diner. Een mooi moment om verhalen te delen.

Je verblijf staat in het teken van activiteiten met en bij de locals. Je maakt een wandeling door het dorp en leert over de geschiedenis, doe mee aan dans- en drumlessen, volg een traditionele Venda-kralen workshop en breng een bezoek aan ‘Arts & Crafts with Talent’ (activiteiten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van de dorpsbewoners). 

Ook leuk: loop de berg op voor een mooi uitzicht op het dorp en de Nzhele Dam. 

Naast deze activiteiten kun je ook vissen, sterren kijken of een rondleiding volgen in het Lake Funduzi & Dzata Museum met ruïnes uit het Groot-Zimbabwe tijdperk (deze optionele excursies zijn niet inbegrepen).

Programma

Dag 1: Makushu

Makushu Homestay

Dag 2: Makushu

Makushu Homestay

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen