Centraal-Azië

Veelzijdig Centraal-Azië biedt eeuwenoude steden langs de beroemde Zijderoute, paleizen van koningen en khans en een gevarieerde natuur, van uitgestrekte woestijnen tot heldere bergmeren en besneeuwde toppen. Ontdek het hart van dit immense continent.

Een Iran rondreis gaat ten eerste over de ongelooflijk vriendelijke mensen. Daarnaast vind je er uitgestrekte bazaars, prachtige moskeeë, koranscholen en de karavanserais, waar karavanen van de zijderoute neerstreken. Vergeet niet te genieten van woestijnen en kleine bergdorpjes op steile berghellingen.

Het marmer glanst je tegemoet Ashgabat. Daar staan de oude steden Mary en Konya Urgench tegenover. Achter de steppe ligt de kust van de Kaspische Zee en het meest bijzondere is wel de door mensen gecreëerde Darwaza krater. Turkmenistan: in alle opzichten anders.
In de gezellige homestays wordt lekker voor je gekookt. Elders slaap je in een yurt. Ondertussen reis je langs bergmeren, met bossen bedekte valleien en kolkende rivieren - als je graag in de woeste natuur wandelt is Kirgizië je bestemming.
Prachtige steden langs de zijderoute - Khiva, Bukhara en Samarkand - overnachten in een yurt aan het Aidarkulmeer, wandelen in de bergen van Chimgan... In Oezbekistan kun je alle kanten op als je van steden, natuur, cultuur en lekker eten houdt.