Veilig op reis - Coronatesten

Om veilig op reis te gaan is het verplicht om je laten testen op Corona. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende coronatesten, de procedures en de tarieven.   

Coronatesten

Er zijn verschillende coronatestenmPOCT, LAMP, TMA, RT-PCR en PCR. De meest bekende testen voor op reis zijn de PCR-test en de Antigentest.

Met de PCR-test word je middels een keel-neus SWAB getest op Corona. Deze uitslag dient uiteraard negatief te zijn om op reis te kunnen gaan.

Bij een Antigentest word je getest op Corona-antistoffen. Die tonen aan dat je al Corona hebt gehad.

Naast een van deze testuitslagen moet je voor het afreizen naar verschillende bestemmingen in het bezit zijn van een internationaal afreisdocument.

Testen via HealthCheckCenter

YourWay2GO werkt samen met HealthCheckCenter. Daardoor kun je je op veel plekken in Nederland laten testen. Deze laboratoria zijn goedgekeurd door het RIVM. De daar afgegeven gezondheidsverklaring wordt door de lokale autoriteiten erkend.

Als reiziger van YourWay2GO kun je deze PCR- en/of Antigentest eenvoudig boeken. Je profiteert dan van een aantrekkelijk tarief. Je betaalt deze kosten bij het maken van een afspraak. Daarbij gebruik je jouw persoonlijke B-IN-boekingscode, dat je op de factuur van je reis vindt. 

Speciale tarieven voor YourWay2GO reizigers:

Single PCR-test: € 57,- p.p.
Groep PCR-test (vanaf 2 personen): € 45,- p.p.
Antigentest: € 38,50 p.p.

Bovenstaande prijzen zijn inclusief een internationaal afreisdocument.

Waar moet de afgenomen corona PCR-test aan voldoen?

Het verkrijgen van een (negatieve) PCR-test is de verantwoordelijkheid van de reiziger

Het testresultaat moet negatief zijn

De coronatest mag niet eerder zijn afgenomen dan het maximale aantal uren voor vertrek of aankomst, afhankelijk van de bestemming

Controleer via 'Wijs op reis’ en/of via onze eigen 'Veilig op reis' pagina voor jouw bestemming wat de richtlijnen zijn met betrekking tot testafname, etc.

Bij een negatief resultaat ontvang je naast de uitslag ook een afreisdocument. Deze dient Engelstalig te zijn

Je dient tijdens de reis dit afreisdocument te kunnen tonen

Meer informatie en afspraak maken

Let op: testuitslagen van de GGD zijn niet geldig om op reis te gaan.

Voor de meestgestelde vragen verwijzen wij je graag door naar de website van HealthCheckCenter.

Voor de meest recente internationale toegangs-en gezondheidsvereisten verwijzen we je graag door naar de website van VisumCentrale.

Maak een afspraak