Veilig op reis - Coronatesten

Om veilig op reis te gaan naar sommige landen is het verplicht om je laten testen op Corona. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende coronatesten, de procedures en de tarieven.

Coronatesten

Er zijn verschillende coronatestenmPOCT, LAMP, TMA, RT-PCR en PCR. De meest bekende testen voor op reis zijn de PCR-test en de Antigeentest.

Met de PCR-test word je middels een keel-neus SWAB getest op Corona. Deze uitslag dient uiteraard negatief te zijn om op reis te kunnen gaan.

Bij een Antigeentest word je getest op de aanwezigheid van antigenen van het coronavirus in je neus- en keelslijm aanwezig zijn. Antigenen zijn stukjes van het virus (eiwitten) die voor een afweerreactie kunnen zorgen in je lichaam. 

Naast een van deze testuitslagen moet je voor het afreizen naar verschillende bestemmingen in het bezit zijn van een internationaal afreisdocument.

Waar moet de afgenomen corona PCR-test aan voldoen?

Het verkrijgen van een (negatieve) PCR-test is de verantwoordelijkheid van de reiziger

Het testresultaat moet negatief zijn

De coronatest mag niet eerder zijn afgenomen dan het maximale aantal uren voor vertrek of aankomst, afhankelijk van de bestemming

Controleer via 'Wijs op reis’ en/of via onze eigen 'Veilig op reis' pagina voor jouw bestemming wat de richtlijnen zijn met betrekking tot testafname, etc.

Bij een negatief resultaat ontvang je naast de uitslag ook een afreisdocument. Deze dient Engelstalig te zijn

Je dient tijdens de reis dit afreisdocument te kunnen tonen

Meer informatie en afspraak maken

Let op: testuitslagen van de GGD zijn niet geldig om op reis te gaan.

Voor de meestgestelde vragen verwijzen wij je graag door naar de website van HealthCheckCenter.

Voor de meest recente internationale toegangs-en gezondheidsvereisten verwijzen we je graag door naar de website van VisumCentrale.

Maak een afspraak