Coronaproof reizen

We voeren alweer reizen uit naar bijna al onze bestemmingen. Dit zal natuurlijk op een verantwoorde wijze gebeuren. Hoe? Dat lees je op deze pagina.

Richtlijnen van YourWay2GO

Nu het weer mogelijk is zullen wij jouw reis natuurlijk op een verantwoorde en veilige wijze uitvoeren. Jouw gezondheid en veiligheid staan bij ons op nummer één.

Daarnaast is van belang dat we het geplande reisprogramma - grotendeels - kunnen uitvoeren. Zo kun jij de vakantie waar je zo naar uitkijkt optimaal beleven.

Wij hebben een aantal richtlijnen opgesteld om jou op een veilige en verantwoorde manier op reis te kunnen laten gaan.

Download onze richtlijnen hier.

Check ook
 onze pagina 'veelgestelde vragen'.

Nog eens goed om te weten

Als je een pakketreis hebt geboekt (vluchten, vervoer én verblijf), dan zijn jouw rechten en plichten dezelfde als pre-corona. Als organisator van die pakketreis zijn wij wettelijk verplicht om hulp en bijstand te bieden aan de reiziger in het buitenland.

Als jij echter COVID-19 hebt of krijgt, je verplicht in quarantaine moet en je vlucht mist, dan hoeven wij de extra overnachtingen en ticket niet te betalen of te vergoeden. Deze persoonsgebonden situatie valt onder het eigen risico van de reiziger. Afhankelijk van de polis dekt jouw reisverzekering deze kosten.

Als je met een pakketreis langer in een vakantieland moet blijven door bijvoorbeeld een lockdown (externe factor), dan hoeft de reisorganisatie maximaal drie extra overnachtingen van gelijke kwaliteit als de oorspronkelijke reis voor zijn rekening te nemen.

Het is ook goed om te weten dat organisatoren van pakketreizen wettelijk verplicht zijn om, ook in coronatijd, en als de situatie daarom vraagt, gestrande reizigers binnen een 'redelijke termijn’ terug naar huis te repatriëren.

Mocht je echter de (internationale) vluchten bij een ander bedrijf of rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij hebben gekocht, dan zul je in het geval van repatriëring met die organisatie contact op moeten nemen om je vluchten te verzetten.