Na de corona uitbraak in maart 2020 zijn alle reizen
binnen en buiten Europa geannuleerd. Om dit hanteerbaar te maken gebeurde dit steeds op basis van de laatste ontwikkelingen.
Om te voorkomen dat reisbureaus dit
in financieel opzicht niet zouden overleven is de Corona-voucher in het leven geroepen.
Dit
initiatief van de ANVR werd ondersteund door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Daarnaast heeft de Nederlandse toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) meegekeken bij het opstellen van de voorwaarden die aan de Corona-voucher werden verbonden.
Op basis van haar bestuursbesluit
bood de SGR dekking voor de vanaf 16 maart 2020 uitgegeven Corona-voucher.
De
reiziger kon ervoor kiezen om gebruik te maken van deze aan de hoofdboeker gebonden voucher. Een groot deel van onze reizigers heeft dat ook gedaan.
Een
ander deel van onze reizigers heeft na annulering van de reis hun reissom uitbetaald gekregen, of hun reis meteen omgeboekt naar een later datum of een andere bestemming.
De
waarde van de voucher bedroeg de hele reissom, of een deel daarvan, met een maximum van € 5000,-. Bij een hogere reissom werd het restant binnen dertig dagen aan de reiziger terugbetaald.
De voucher was
een jaar geldig. Binnen dat jaar kon hij worden ingezet voor het boeken van een nieuwe reis, en anders zou het bedrag worden terugbetaald.
Vanaf
zes maanden na ontvangst kon de reiziger overigens al aangeven de voucher uitbetaald te willen zien, wat dan gebeurde op de overeengekomen datum – een jaar na uitgifte van de Corona-voucher.
Mocht de hoofdboeker de voucher willen
overdragen aan een andere deelnemer van de oorspronkelijke reis, dan kan hij/zij dat melden via
[email protected] onder vermelding van naam, klantnummer (B-IN) en de persoon die de voucher gaat overnemen.