Midden-Oosten

Een Midden Oosten rondreis is iedere dag weer een feest voor de zintuigen. Wandel door eeuwenoude Perzische karavaansteden, bekijk oude ambachten in de ateliers van de Marokkaanse soeks en overnacht in een van de mooiste woestijnen ter wereld: de Wadi Rum in Jordanië. Bekijk hieronder onze Midden Oosten reizen.

Een Iran rondreis gaat ten eerste over de ongelooflijk vriendelijke mensen. Daarnaast vind je er grote, overdekte bazaars, prachtige moskeeën en de karavanserais, waar karavanen van de zijderoute neerstreken.

Compleet Marokko heeft veel te bieden: middeleeuwse Koningssteden, imposante bergpassen, romantische zandduinen en strand, heel veel strand. Om nog maar te zwijgen over de Marokkaanse keuken.

Weinig landen bieden zoveel afwisseling als Jordanië. De bijzonder Wadi Rum woestijn, gave Romeinse steden, koraal bij Aqaba, imposante Kruisvaarderskastelen en verrassend veel natuurreservaten waar je kunt wandelen. 

Prachtige steden langs de zijderoute - Khiva, Bukhara en Samarkand - overnachten in een yurt aan het Aidarkulmeer, wandelen in de bergen van Chimgan... In Oezbekistan kun je alle kanten op als je van steden, natuur, cultuur en lekker eten houdt.
In de gezellige homestays wordt lekker voor je gekookt. Elders slaap je in een yurt. Ondertussen reis je langs bergmeren, met bossen bedekte valleien en kolkende rivieren - als je graag in de woeste natuur wandelt is Kirgizië je bestemming.
Het marmer glanst je tegemoet Ashgabat. Daar staan de oude steden Mary en Konya Urgench tegenover. Achter de steppe ligt de kust van de Kaspische Zee en het meest bijzondere is wel de door mensen gecreëerde Darwaza krater. Turkmenistan: in alle opzichten anders.