Lente vier je in Marokko en Jordaniƫ

Voor de voorjaarsvakantie raden we je twee bestemmingen aan. Ze liggen niet te ver weg, zijn makkelijk in korte tijd te bezoeken en ze bieden voor elk wat wils. Plan je reis nu en profiteer nog van de vroegboekkorting.

Vier duizend-en-een lentes

Vier de lente in de sferen van duizend-en-een-nacht. Het voordeel is dat deze sferen niet al te ver weg liggen. Binnen vier of zes uur stap je zo de magische wereld binnen van bruisende soeks, middeleeuwse straatjes, vervallen Romeinse steden, glooiende bergen, uitgestrekte woestijnlandschappen en heerlijk eten.

Vergeet ook niet de aangename temperaturen en vriendelijke mensen die je gastvrij ontvangen. Dat maakt je reis compleet. Een ander voordeel: deze landen met zoveel rijkdom zijn lekker compact. Binnen tien tot vijftien dagen maak je een complete en gevarieerde reis.

De tijdmachine Jordaniƫ

De veelzijdigheid van het kleine Jordanië overtreft je stoutste verwachtingen. Vanuit de moderne hoofdstad Amman reis je met je eigen huurauto steeds verder terug in de tijd.

Binnen een uur ben bij de Romeinen in de stad Jerash. Een uur de andere kant op treed je in de voetsporen van aartsvader Mozes en weer een paar uur verder wandel je door een middeleeuws kruisvaarderskasteel. Magische rotsstad Petra brengt je een millenium verder terug in de tijd.

Het koraal bij Aqaba en de woestijn van Wadi Rum zijn gewoon tijdloos. En dit alles kun je beleven binnen anderhalve week.

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen door Jordanië

Streel al je zintuigen in Marokko

Het gehamer en getik van de ambachtslieden waarkaatst op de muren van de soek in Fès. Op de kruidenmarkt van Meknes wordt je neus verrast door een rijk boeket.

De verhalenvertellers en straatmuzikanten op de Djemaa el Fna zorgen voor een ware kakofonie, en de kleuren van de zandduinen in de woestijn, de rotsachtige bergmassieven die uiteen worden gespleten door zeeën van palmbomen staan op je netvles gebrand.

Binnen twee weken rijd je met je eigen auto langs de hoogtepunten van dit wonderlijke land.

Bekijk hier de rondreizen en bouwstenen in Marokko.

YourWay2GO en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.