Reis met ons naar Uruguay

Ontdek tijdens je reis naar Argentinië de klinkerstraatjes van Colonia, de eigenzinnige hoofdstad Montevideo en de jetset in Punta del Este en je hebt een extra stempel in je paspoort. Die van Uruguay.

Een extra stempel tijdens je reis

Op onze website voor reizen naar Argentinië en Chili vind je enkele bouwstenen in Uruguay. Misschien staat dit land niet hoog op je wensenlijst, maar zie deze leuke bestemming niet over het hoofd bij het samenstellen van je reis naar dit deel van Zuid-Amerika.

Kijk bij onze bouwstenen en selecteer bij ‘regio’: Uruguay. Je kunt deze plekken voor of na je reis door Argentinië bezoeken. Colonia kun je ook binnen een dag vanuit Buenos Aires bezoeken. Vraag ernaar bij onze reisspecialisten.

 

De stad met die mooie naam: Montevideo

Montevideo is de meest zuidelijke hoofdstad van Zuid-Amerika en ligt aan de Rio de la Plata. Die lijkt daar wel een zee, zo breed als ie is. Het is een eigenzinnige plek tijdens je reis naar Zuid-Amerika.

In het centrum vind je gebouwen die verwijzen naar de geschiedenis van de hoofdstad van Uruguay. Er zijn statige theaters, het presidentieel paleis en het karakteristieke Palacio Salvo.

In de Puerto Mercado, ofwel de oude haven kun je in een van de vele restaurants een heerlijke asado eten. In de avonduren bruist het hier van het leven.

Leef je uit in Punta del Este

Liefhebbers van strand, lekker eten en drinken, het bekijken van de jetset en dansen tot in de late uurtjes komen in Punta del Esta helemaal aan hun trekken.

Playa Mansa aan de Rio de Plata biedt rustig water, terwijl Plata Brava berucht is om zijn wilde branding - surfers kunnen hier hun hart ophalen. Voorzichtigheid is geboden.

In het hart van Punta del Este liggen de oude vuurtoren en jachthaven. Hier vind je aan de Avenida Gorlero ook de vele winkels, cafés en restaurants waar je wel uren kunt doorbrengen.

Het oude Colonia del Sacramanto

Colonia del Sacramento – dit oudste stadje van Uruguay ligt aan de Rio de la Plata, op een uurtje varen van Buenos Aires.

Wandel door het schilderachtige Barrio Historico met zijn vele smalle straatjes, geplaveid met typerende grijze keistenen. 

Bewonder de karakteristieke oude woningen en breng een bezoek aan Iglesia de Martiz, de oudste kerk van Uruguay. Neem zeker een van de bekendste en meest fotogenieke straatje mee, Calle Suspiros.

Hoe kom je er?

Je kunt je reis beginnen in Uruguay door aan te vliegen op Montevideo of Punta del Este en daarna door te reizen naar Buenos Aires.

Het per veerboot oversteken van de Rio de la Plata van Montevideo of Colonia naar Buenos Aires is een leuke ervaring - de rivier lijkt wel een zee en door het tijdsverschil tussen beide landen kost het je bijna geen tijd.

Je kunt ook van Punta del Este en Montevideo naar Buenos Aires vliegen, of andersom, als je je reis in Argentinië liever afsluit in Uruguay. In Uruguay zelf heb je prima openbare bussen.

YourWay2GO en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.