Reis met ons naar Nicaragua

Ontdek tijdens je reis naar Nicaragua koloniale parels als Granada en LeĆ³n, actieve en slapende vulkanen, uitgestrekte stranden, groene, beboste heuvels en paradijselijke eilanden.

NIEUW: Nicaragua

Een van de favoriete bestemmingen van collega’s Amber en Arjo is Nicaragua. Zij hebben dit mooie land de afgelopen jaren bezocht tijdens vakanties, studiereizen en als reisbegeleider. Voldoende inspiratie en passie dus voor onze nieuwe website voor dit bijzondere Midden-Amerikaanse land.

Over Nicaragua hangt een gloed van authenticiteit. Ondanks de vele hoogtepunten wordt het nog niet zo vaak bezocht als buurland Costa Rica – terwijl de landen zo goed te combineren zijn. Grijp dus je kans en ontdek deze veelzijdige, nieuwe plek tijdens een rondreis naar Nicaragua.

 

Koloniale pracht

Tijdens je reis door warm en exotisch Nicaragua kunnen Granada en León niet ontbreken. In deze kleurrijke steden waan je je in een filmdecor, rijk aan monumentale kerken, verstilde kloosters en levendige markten. Waar je in Granada op je gemak door de stille straatjes kunt wandelen heerst er in León door haar grote studentenpopulatie een jonge en bruisende energie.

Vanuit beide steden kun je prachtige uitstapjes maken naar enkele van de vele vulkanen die Nicaragua rijk is: de groene Mombacho vulkaan bij Granada, waarvandaan je een waanzinnig uitzicht hebt over het uitgestrekte Meer van Nicaragua en de karakteristieke Cerro Negro bij León, waar je met een houten bord razendsnel van af surft.

 

De ene vulkaan is de ander niet

Twee andere interessante vulkanen zijn de Masaya en de Apoyo. Ze liggen niet ver van Granada en we hebben er een paar leuke hotels voor je uitgezocht. Op de top van de eerste kijk je diep in een van zijn vijf kraters, waaruit op dramatische wijze een geurende rookpluim opstijgt.

Het water in het perfect ronde Laguna de Apoyo is diepblauw en lekker fris. Vanaf het hoog gelegen uitkijkpunt in het dorpje Catarina heb je een prachtig uitzicht en beneden, aan de oever, kun je ontspannen bij ons hotel en de verschillende restaurants die je er eveneens aantreft.

Paradijselijke stranden

De stranden rond San Juan del Sur zijn in een woord adembenemend. Vanuit dit kleine vissersdorpje, rijk aan restaurants en cafés, kun je er verschillende bezoeken. Ze zijn grotendeels leeg en verlaten, met hier en daar een eetkraampje voor een lekkere snack.

Nog adembenemender, als dat al mogelijk is, zijn de paradijsjes Corn Island en Little Corn Island, zo’n zeventig kilometer uit de kust van Nicaragua. Je vliegt er met een klein toestel heen vanaf de hoofdstad Managua. Ideaal om in je hangmat helemaal tot rust te komen, te snorkelen en te genieten van vers fruit en lekker eten.

 

Bijzondere ontmoetingen

Ontroerend zijn de ontmoetingen met de koffieboeren in San Ramón, een piepklein gehucht in de bergen rond Matagalpa. Hier kom je tijdens je verblijf bij een lokale familie alles te weten over het proces van koffiestruik tot het vertrouwde bakkie troost dat zo vanzelfsprekend is in ons dagelijkse leven.

Ook de natuurgebieden rond Estelí zijn op allerlei manieren verrassend. In de uitgestrekte heuvels van Miraflor en Tisey, met afwisselende landschappen en prachtige vergezichten, kun je mooie wandelingen maken en in aanraking komen met de Nica’s die er de kleine dorpjes bevolken.

 

Onwerelds Isla de Ometepe

De twee vulkanen die uit het Meer van Nicaragua oprijzen en het eiland Ometepe vormen zouden niet misstaan in een fantasy-film. Je vaart er heen met de Brakzand, het veer dat in de jaren zeventig dienstdeed op de Waddenzee.

Geniet van de veelzijdige natuur, de stille strandjes en toer met je scooter over de klinkerweggetjes het eiland rond. Sportievelingen maken een mooie wandeltocht naar de tachtig meter hoge waterval San Ramón of klimmen naar de top van een van de twee vulkanen. Een pittige en bijzondere onderneming.

Wij regelen het voor je

YourWay2GO biedt kant-en-klare rondreizen naar Nicaragua aan. Je kunt in elke rondreis je hotels en vervoer aanpassen en excursies toevoegen. We maken je reis compleet met de benodigde vluchten.

Heb je een globaal idee wat je wilt zien in Nicaragua, maar weet je niet hoe jouw reis het beste samen te stellen? Dan kun je losse bouwstenen aanvragen. Wij doen dan de rest.

De ware puzzelaar stelt zijn eigen reis samen en kiest locaties, volgorde, hotels en vervoer zelf uit.

Lees hier meer over de beste reistijd voor Nicaragua.

Bij YourWay2GO maak je de reis die bij je past.

 

YourWay2GO en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.