Vervoer in Argentinië

Een reis door Argentinië maak je vrijwel altijd met een mix van transfers, binnenlandse vluchten en een enkele keer met de openbare bus. Ook kun je op sommige plekken prima zelf rondrijden met een huurauto. YourWay2GO regelt al het gewenste vervoer tijdens je rondreis door Argentinië.

Een mix van passend vervoer

Een reis door Argentinië maak je vrijwel altijd met een mix van transfers, binnenlandse vluchten en een enkele keer met de openbare bus. Ook kun je op sommige plekken prima zelf rondrijden met een huurauto. YourWay2GO regelt al het gewenste vervoer tijdens je rondreis door Argentinië.

In de bouwstenen op onze website kun je kiezen voor een transfer vanaf de luchthaven of een busterminal. Dat is wel zo handig: dan hoef je dat zelf niet meer te doen.

Wanneer je verschillende bouwstenen combineert kijken wij wat de meest ideale manier is om op je volgende bestemming te komen: uiteraard op basis van jouw wensen.

Lange afstanden
worden meestal overbrugd met een binnenlandse vlucht. De wat kortere afstanden met een openbare bus of een privétransfer. Soms wordt gebruik gemaakt van een boot.

Ook is het mogelijk om zelf met een huurauto door Argentinië rond te rijden. Wij bieden dit aan in de gebieden waar de wegen in goede staat zijn en waar je met een eigen huurauto prima uit de voeten kunt.

In onze rondreizen hebben we de essentiële transfers tussen de luchthaven en hotel alvast voor je opgenomen zodat je onbezorgd op reis kunt. Ook de binnenlandse vluchten en de benodigde bustickets nemen we mee in de rondreizen of de offerte.

Ook eventuele overtochten per boot zullen wij in je reis opnemen, zoals naar Colonia del Sacramento en Montevideo in Uruguay.

Binnenlandse vluchten

Argentinië heeft een zeer uitgebreid netwerk van binnenlands vliegverkeer. Vliegen is een uitstekende manier om veilig en snel door dit immense land te reizen. Het is alsof je op de bus stapt.

We maken gebruik van diverse gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen met moderne toestellen. Veel vluchten maken een tussenlanding in Buenos Aires, waarbij je dan moet overstappen.

Het komt regelmatig voor dat de tijden van vluchten wijzigen, waardoor we je reisschema moeten aanpassen.

Bij het uitbrengen van een offerte nemen we meteen de vluchtschema's en prijzen van de binnenlandse vluchten mee.

Openbare bussen

Op sommige trajecten tijdens je reis in Argentinië en Chili zul je gebruik maken van openbare bussen. Dit zijn grote, moderne touringcars met toiletten aan boord. Op de lange trajecten worden eenvoudige maaltijden aangeboden en in de nachtbussen krijg je een deken en kussentje.

Soms wordt onderweg een stop gemaakt bij een terminal, waar je dan even je benen kunt strekken of van iets comfortabeler sanitair gebruik kunt maken. Houd wel de chauffeur van de bus in de gaten: als hij naar de bus terugkeert betekent dit een voortzetting van je reis.

Houd er rekening mee dat (vooral in Patagonië) er minder voorzieningen zijn en dat je zelf van te voren iets te eten inslaat.

Met je eigen huurauto

Sommige delen van Argentinië, zoals de gebieden rondom Bariloche, Mendoza en Salta zijn prima met een huurauto te verkennen.

Met name in de bergen zijn in Argentinië niet alle wegen geasfalteerd. Bereid je dus voor op lange afstanden met lage snelheden. Dit wordt meestal goed gemaakt door de spectaculaire en fotogenieke landschappen.

 Als je meer wilt weten over de huurvoorwaarden, klik dan hier