Vervoer in de Baltische Staten

Tijdens je reis door de Estland, Letland en Litouwen maak je gebruik van een huurauto. Als je dat liever hebt, regelen we kaartjes voor het openbaar vervoer voor je.

Autohuur

Estland, Letland en Litouwen hebben een goed wegennet en zijn dus uitstekend te verkennen met je eigen huurauto. De afstanden zijn ook nog eens niet al te groot, waardoor de reisdagen kort zijn, of waardoor je onderweg veel bezienswaardigheden kunt bezoeken. 

In samenwerking met onze verhuurpartner bieden we moderne en goed onderhouden auto’s aan. Je kunt de auto ophalen op de luchthaven, meteen nadat je bent geland. Als je dat liever hebt, leveren we je auto af bij je hotel. Aan het eind van de reis lever je de auto weer in bij de luchthaven.

Je kunt zonder problemen de huurauto ophalen in de ene hoofdstad en weer inleveren in de andere hoofdstad. Houd er wel rekening mee dat daar extra kosten bijkomen die je ter plekke afrekent.

Openbare bus

Reizen met de openbare bus is voordelig en ook nog eens milieuvriendelijk. Bovendien kom je op de busstations en in de bus zelf snel in contact met de lokale bevolking. Zo kom je uit de eerste hand van alles te weten over de landen die je bezoekt.

De openbare bussen zijn van een goede kwaliteit. Het zijn grote touringcars met voldoende beenruimte. Grote ramen bieden uitzicht op het voorbijglijdende landschap. Je bagage gaat onderin het ruim.

De meeste bussen hebben een toilet aan boord. Op lange afstanden wordt er onderweg even gestopt om de benen te strekken en is er de mogelijkheid om wat te eten te kopen.

Als je wilt brengen we je van je hotel naar het busstation en wachten we je aan het eind van de reis, bij aankomst ook weer op. Zo hoef je nooit zelf op zoek te gaan naar een taxi.