Vervoer in Brazilië

Een reis door Brazilië maak je vrijwel altijd met een mix van transfers, binnenlandse vluchten en een enkele keer met de openbare bus. Ook is het op sommige plekken goed te doen om zelf rond te rijden met een huurauto. YourWay2GO regelt al het gewenste vervoer tijdens je rondreis door Brazilië.

Een mix van passend vervoer

Een reis door Brazilië maak je vrijwel altijd met een mix van transfers, binnenlandse vluchten en een enkele keer met de openbare bus. Ook is het op sommige plekken goed te doen om zelf rond te rijden met een huurauto. YourWay2GO regelt al het gewenste vervoer tijdens je rondreis door Brazilië.

In de bouwstenen op onze website kun je kiezen voor een transfer vanaf de luchthaven of een busterminal. Wanneer je verschillende bouwstenen combineert kijken wij wat de meest ideale manier is om op de volgende bestemming te komen: uiteraard op basis van jouw wensen. 

Grote afstanden worden meestal overbrugd met een binnenlandse vlucht. De wat kleinere afstanden met een openbare bus of een privétransfer. Op een aantal plaatsen wordt gebruik gemaakt van een boot.

Ook is het mogelijk om zelf met een huurauto door Brazilië te rijden. Wij bieden dit aan in de gebieden waar de wegen in goede staat zijn en waar je met een eigen huurauto prima uit de voeten kunt. 

In onze rondreizen hebben we de essentiële transfers tussen de luchthaven en hotels alvast voor je opgenomen zodat je onbezorgd op reis kunt. Ook de binnenlandse vluchten nemen we mee in de rondreizen: de vluchttijden en - prijzen vind je in de offerte terug. 

Ook eventuele overtochten per boot proberen wij in de reis op te nemen. In sommige gevallen is het echter noodzakelijk om zelf ter plaatse je bootticket aan te schaffen, zoals naar Ilha Grande.

Binnenlandse vluchten

Brazilië heeft een zeer uitgebreid netwerk van binnenlands vliegverkeer. Vliegen is een uitstekende en veilige manier om door Brazilië te reizen, en de ideale manier om dit immense land te verkennen. Het is alsof je op de bus stapt.

We maken gebruik van gerenommeerde Braziliaanse luchtvaartmaatschappijen met moderne toestellen. Veel vluchten maken een tussenlanding in grote Braziliaanse metropolen als São Paulo, Brasília en Rio de Janeiro waarbij je soms moet overstappen. 

Het komt regelmatig voor dat de tijden van vluchten wijzigen, waardoor we je reisschema moeten aanpassen. Ook is het mogelijk dat je ter plekke betaalt voor je ruimbagage, zoals in Europa het geval is.

Bij het uitbrengen van een reisvoorstel nemen we meteen de vluchtschema's en prijzen van de binnenlandse vluchten mee.

Openbare bussen

Elke stad in Brazilië heeft een of meerdere zogenaamde Rodoviário's: grote busterminals waar vaak ook winkelcentra aan gekoppeld zijn en waar je allerlei voorzieningen aantreft: cafés, restaurant en winkeltjes.

Er wordt gebruik gemaakt van grote, moderne touringcars met toiletten aan boord. Op de lange trajecten worden maaltijden aangeboden en in de nachtbussen krijg je een deken en kussentje.

Soms wordt onderweg een stop gemaakt bij een terminal, waar je dan even je benen kunt strekken of van iets comfortabelere sanitair gebruik kunt maken. Houd wel de chauffeur van de bus in de gaten: als hij naar de bus terugkeert betekent dit een voortzetting van je reis.

Transfers

Bij aankomst op elke luchthaven kun je worden opgewacht door een chauffeur, met in zijn hand een bordje waarop jouw naam staat. Hij zal je opvangen en naar je hotel brengen. Als je wilt brengt hij je na je verblijf ook weer terug naar de luchthaven. Je kunt dit telkens aangeven bij je offerteaanvraag.

Op sommige wat langere trajecten gebruiken we een auto met chauffeur, bijvoorbeeld van São Paulo naar Paraty en van Ilha Grande naar Rio de Janeiro. Dit is gemakkelijker en comfortabeler dan per openbaar vervoer: je kunt stoppen waar en wanneer je wilt en je wordt voor de deur van je hotel afgezet.

Huurauto

Sommige delen van Brazilië zijn prima met een huurauto te verkennen: de mooie kustlijn tussen Salvador en Recife, de binnenlanden van Bonito en de Zuidelijke Pantanal of de route van Belo Horizonte naar Rio de Janeiro, via de klassieke mijnstadjes Ouro Preto en Diamantina. 

De meeste wegen in Brazilië zijn geasfalteerd. In sommige delen zijn de wegen niet verhard, zoals in de Pantanal of op afslagen naar de kleine paradijselijke strandjes in de omgeving van Paraty. Hier kun je niet harder dan twintig kilometer per uur rijden.